Amerikanske renteforhøjelser sender oliepriserne ned

Et mindre fald har ramt olieprisen fredag morgen, efter den amerikanske centralbank torsdag meldte, at man ikke er færdig med at hæve den kortsigtede rente.
Foto: Sven Hoppe/AP/Ritzau Scanpix
Foto: Sven Hoppe/AP/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Federal Reserve varsler flere renteforhøjelser, og det resulterer i et mindre prisfald i Nordsøolien og WTI-olien ved fredagens børsåbning.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster fredag morgen 92,85 dollar mod 93,88 dollar torsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 84,81 dollar mod 86,10 dollar torsdag eftermiddag.

Den amerikanske centralbankchef i Philadelphia, Patrick Harker, fortalte torsdag, at man endnu ikke er færdig med at hæve den kortsigtede rente, mens inflationen i landet raser.

I mellemtiden rygtes det ifølge Bloomberg News, at den kinesiske regering vil sænke sin karantæne for indrejsende fra ti til syv dage.

Hovedstaden har ikke selv bekræftet tiltaget - men det har stadig vakt optimisme hos markedet, da Kina er verdens største importør af råolie.

”Alle længes efter et forsyningsboost i Kina, men vi er der ikke helt endnu,” skriver Stephen Innes, direktør i SPI Asset Management, i et notat til Reuters og uddyber, at Federal Reserves snak om flere renteforhøjelser har domineret markedsstemningen.

”Da flere nøglepersoner fra Federal Reserve, der i ugens løb har skiftes til at argumentere for endnu højere renter, har det dæmpet forhåbningerne til en kortere karantæneperiode i Kina.”

På det øvrige råvaremarked koster en troy ounce guld fredag morgen 1620,98 dollar mod 1644,98 dollar torsdag eftermiddag.

Loven står i vejen for havnes PTX-planer

Frankrig er nu også ramt af strejke på transportområdet

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også