Kioskkæde åbner flere butikker i Københavns Lufthavn

Københavns Lufthavn vil fremover få fordoblet antallet af 7-Eleven-butikker, efter et udbud er blevet afgjort.
7-Eleven skal i løbet af 2023 og 2024 åbne seks nye butikker i Københavns Lufthavn. | Foto: 7-Eleven/PR
7-Eleven skal i løbet af 2023 og 2024 åbne seks nye butikker i Københavns Lufthavn. | Foto: 7-Eleven/PR

Convenience-kæden 7-Eleven har vundet et udbud i Københavns Lufthavn om at etablere seks nye butikker og samtidig etablere 89 såkaldte vending machines, der er et nyt forretningskoncept hos virksomheden.

Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

”Vi prøver hele tiden at udvikle vores convenience-koncept til fordel for kunderne. I 2020 lancerede vi leveringstjenesten 7-Eleven Delivery, og sidste år introducerede vi konceptet 7-Eleven Go. Nu tager vi skridtet videre og lancerer 7-Eleven vending machines, hvor man vil kunne få en lang række produkter lige fra sandwich, salater, kolde og varme drikke, bageri og i nogle tilfælde elektroniktilbehør,” udtaler Jesper Østergaard, adm. direktør i 7-Eleven Danmark, i meddelelsen.

Siden 2005 har 7-Eleven haft butikker i lufthavnen og har i øjeblikket seks butikker bestående af fire bemandede butikker, én ubemandet butik samt en café. Med det vundne udbud, bliver antallet fordoblet i løbet af de kommende to år.

”Vi har i rigtig mange år haft et godt samarbejde med Københavns Lufthavn. Vi har derfor et rigtig godt kendskab til at drive butik i lufthavnen, og vi er meget tilfredse med, at vi har vundet udbuddet og muligheden for at betjene endnu flere rejsende gæster,” siger Jesper Østergaard i meddelelsen.

Forventer milliardsalg

De nye butikker og 89 automater åbner løbende henover 2023 og 2024, og den samlede kontraktperiode er fem år, skriver 7-Eleven i meddelelsen.

Københavns Lufthavn er Skandinaviens største lufthavn med millioner af rejsende årligt, og her er man også tilfredse med den nye aftale.

”Vi er meget tilfredse med samarbejdet med 7-Eleven, som er stærkt brand med internationalt afsæt og lokal ekspertise,” siger Michael Clausen, salgschef i Københavns Lufthavn.

Hos 7-Eleven forventer man, at den nye aftale kan indbringe et milliardbeløb.

”Lufthavnen er en særlig interessant beliggenhed for os, dels fordi det den lufthavn med flest passagerer i Skandinavien, og dels fordi det er Danmarks største arbejdsplads. Vi ser derfor et kæmpe potentiale i aftalen og forventer en omsætning på op mod 1,2 mia. kr. for de nye butikker og vending machines i kontraktperioden,” siger Jesper Østergaard.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie DetailWatch)

Ubemandede butikker er del af 7-Eleven-plan om at fordoble omsætning på fem år

7-Eleven efter angreb: ”Der går formentlig et stykke tid før vi er 100 pct. tilbage”

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også