Olieprisen er på vej mod største stigning siden maj

Olieprisen er stabil tirsdag morgen, men reduktion af olieudbuddet har brugt olieprisen på kurs mod første månedlige stigning siden foråret.
Foto: Sven Hoppe/AP/Ritzau Scanpix
Foto: Sven Hoppe/AP/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Der er tirsdag morgen ikke de store udsving i olieprisen. Organisationen af olieeksporterende lande og allierede, Opec+, besluttede i begyndelsen af oktober at reducere olieudbuddet fra november en måned før EU sanktionerer russisk olie. Det har bragt olieprisen på kurs mod den første månedlige stigning siden maj i år.

Prisen på futuren for en tønde af den amerikanske referenceolie, WTI, ligger tirsdag morgen 84,91 dollar - samme niveau som mandag eftermiddag. Ultimo september var prisen 78,72 dollar. Den europæiske pendant koster 93,49 dollar mod 93,39 dollar. Ved udgangen af september var prisen 85,14 dollar.

Investorerne vejer bekymringen for en mulig recession og pengepolitiske stramninger op mod størrelsen af reduktionen i udbuddet fra Opec+, skriver Bloomberg News.

5. oktober sænkede organisationen Opec+ sin produktion med 2 mio. tønder om dagen fra november i et forsøg på at løfte oliepriserne.

Olieprisen holdes i ave af svage udsigter for Kinas økonomi - senest bekræftet af mandagens tal for BNP i tredjekvartal. Kina er verdens største importør af olie.

Stephen Innes, der er ledende partner i SPI Asset Management, vurderer, at effekten recession og Kinas manglende efterspørgsel er overvurderede og sandsynligvis priset ind i de nuværende oliepriser.

”Der er to positive katalysatorer for olieprisen - Opec+-reduktionen fra november og EU’s embargo af russisk råolie til december - de vil sandsynligvis presse priserne op mod 100 dollar igen ved udgangen af i år,” vurderer han videre.

På det øvrige råvaremarked koster en troy ounce guld tirsdag morgen 1650,43 dollar, som er stort set uændret fra mandag eftermiddag.

Havnes PTX-planer blokeres af lovgivning

Del artikel

Relaterede artikler

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også