Havnearbejdere stopper arbejdet i Oaklands største terminal

Forfejlede forhandlinger om en ny overenskomst har fået havnearbejderne i Oakland til at indstille arbejdet.
Foto: Justin Sullivan/AFP/Ritzau Scanpix
Foto: Justin Sullivan/AFP/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Den amerikanske vestkyst er igen ramt af udfordringer for skibstrafikken, hvor havnearbejderne i Oakland mandag har stoppet arbejdet i den største terminal.

Det skriver Journal of Commerce.

Havnearbejderne hører under fagforbundet International Longshore and Warehouse Union (ILWU), som længe har forhandlet med arbejdsgiverne om en ny overenskomst - uden et resultat. Det er i den forbindelse, at havnearbejderne mandag bremsede terminalens drift.

Det skete ifølge mediet ved, at arbejderne satte røde mærkater på alt udstyr i terminalen, Oakland International Container Terminal, og derefter skulle vente på, at udstyret blev inspiceret af mekanikere. Fremgangsmåden beskrives af en anonym kilde som en ”manøvre”, der i praksis tvinger alt lastning og losning til at gå i stå.

Mandag aften dansk tid var arbejdet endnu ikke sat i gang, og det er fortsat uklart, hvor længe forstyrrelserne vil vare ved, skriver Journal of Commerce.

Terminalen er den travleste i Oakland og håndterer 70 pct. af de volumener, der kommer ind i havnen, som ligger tæt på San Francisco i Californien.

Den amerikanske vestkyst har været stærkt udfordret efter coronakrisen, hvor problemerne især har kredset om de travle havne i Los Angeles og Long Beach. Her har flaskehalse og problemer med at håndtere de store fragtmængder skabt lange køer af skibe, der dog er blevet nedbragt betragteligt i løbet af andet halvår.

En ny overenskomst skulle oprindeligt have været forhandlet på plads den 1. juli, men forhandlingerne mellem fagforbundet ILWU og arbejdsgiverne - Pacific Maritime Association - er trukket ud.

Det har tidligere skabt frygt for strejker, og blandt andet fået afskibere til at flytte dele af deres fragter til USA’s østkyst.

Borgmester ser ”overhængende risiko” for at Esbjerg Havn skal have ny formand

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også