Kinesiske lufthavne dropper krav om negativ coronatest

Flere kinesiske lufthavne dropper nu adgangskrav om negativ coronatest.
Foto: Koki Kataoka/AP/Ritzau Scanpix
Foto: Koki Kataoka/AP/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

En af de største lufthavne i Kina, Beijing Capital Airport, kræver nu ikke længere, at der skal en negativ coronatest til for at få adgang til lufthavnen.

Det skriver Reuters.

Ankommer man som rejsende til lufthavnen, er det ikke længere nødvendigt at kunne fremvise en negativ test, skriver Beijing News, der er en statsejet avis, ifølge nyhedsbureauet.

Også lufthavnen Beijing Daxing dropper kravet.

Reuters skriver, at de lempede regler gælder fra og med den 6. december.

Udover lufthavnen i og omkring Beijing har hovedstaden også suspenderet krav om, at man skal vise en negativ coronatest for at komme ind i supermarkeder eller på kontorer.

”Beijing gør sig klar til livet igen,” står der i en overskrift hos det engelsksprogede kinesiske statsmedie China Daily.

Store områder fortsat ramt

Men selv om der nu løsnes på coronaspændetrøjen anslår analytikere hos den japanske finanskoncern Nomura, at områder under lockdown repræsenterer omkring 19,3 pct. af Kinas samlede BNP, svarende til størrelsen af Indiens økonomi. Det er dog mindre end sidste mandag, hvor det drejede sig om 25,1 pct., skriver Reuters.

Analytikerne påpeger, at det er det første fald, banken har set siden starten af oktober.

Tong Zhaohui, direktør for Beijing Institute of Respiratory Diseases, sagde mandag, at den seneste omicron-variant af sygdommen havde forårsaget færre tilfælde af alvorlig sygdom end det globale influenzaudbrud i 2009, ifølge kinesisk stats-tv.

Kinas håndtering af sygdommen kan blive nedgraderet allerede i januar til den mindre strenge kategori B fra den nuværende topkategori A, skrev Reuters allerede mandag.

Analytikere forudser nu, at Kina kan genåbne økonomien og droppe grænsekontrollen hurtigere end forventet næste år, og nogle ser et helt genåbent Kina allerede i foråret.

Kapitalrejsning fortsætter uanset chefskifte i Aarhus Airport

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også