Norsk regering dropper planer om at sløjfe toldfri lufthavnshandel

Den norske regering har droppet planerne om at fjerne toldfri handel i landets lufthavne.
I Danmark står Gebr. Heinemann bag de toldfri butikker. | Foto: Finn Frandsen
I Danmark står Gebr. Heinemann bag de toldfri butikker. | Foto: Finn Frandsen

Den norske regering parkerer et tilbagevendende spørgsmål om toldfri handel og slår fast, at det stadig skal være med til at finansiere den norske luftfart, skriver det norske branchemedie Flysmart.no.

Det sker, efter at det norske skatteudvalgs forslag om at lægge toldfri-ordningen ned, mødte kraftig kritik fra både toldfri-aktørerne og det statsejede norske selskab Avinor, der driver 45 lufthavne og flyvepladser og er ansvarlig for flyvekontroltjenesten i Norge. Sidstnævnte selskab anslog, at en fjernelse af toldfri handel ville koste flere milliarder norske kroner i tabte indtægter – bare for Avinor.

”Det er godt at få en afklaring,” siger Haakon Dagestad, kommunikationschef i Travel Retail Norway, der driver al taxfreehandel i de største norske lufthavne, til Flysmart.

Den norske regering har haft et solidt blik rettet mod taxfree-ordningen og har bl.a. halveret kvoten på tobaksvarer fra nytår.

I Danmark er det toldfri-giganten Gebr. Heinemann, der står bag de toldfri butikker. I 2021 øgede selskabets danske aktiviteter omsætningen med 26 mio. kr. til knap 300 mio. kr. og havde et overskud på 18,2 mio. kr. i 2021.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie DetailWatch)

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også