Vejstrækninger i hele landet får millioner til støjskærme

270 mio. kr. er sendt ud til seks projekter, der skal dæmpe støjen langs trafikplagede veje. Samtidig uddeles 235 mio. kr. til at binde land og by bedre sammen.
Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix
Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix
AF RITZAU OG REDAKTIONEN

Mange danskere lever til daglig med støj fra en trafikeret vej. Men der er ofte hjælp at hente for at nedsætte den støj, der kommer fra vejene.

Og nu er der 270 mio. kr. på vej til flere konkrete projekter rundt i Danmark.

Det skriver Transportministeriet i en pressemeddelelse.

Pengene skal blandt andet gå til seks støjskærmsprojekter - primært langs motorveje. De skal efter planen være færdige i 2025.

”Støj er en udfordring for mange. Derfor er det godt, at vi med Infrastrukturplanen har afsat en pulje på 3 mia. kr. til støjbekæmpelse.”

”Det giver både muligheder for at løse konkrete udfordringer med støj rundt om i landet, men også at sætte forsøg i gang og afprøve nye løsninger, der kan være med til at bekæmpe vejstøj,” siger transportminister Thomas Danielsen (V).

Det er forligsparterne bag Infrastrukturplanen 2035, som er blevet enige om, hvilke projekter der skal have penge.

Der er blandt andet sat 25,8 mio. kr. af til et projekt på Ribevej i Vojens.

Her skal der laves en fire meter høj og cirka 900 meter lang støjskærm, der forventes at medføre, at 42 boliger vil få en markant reduktion af støjen på mere end seks decibel.

Der er også sat penge af til et projekt ved Ungdomsboligerne nær Helsingørmotorvejen.

Her skal der laves en fem-seks meter høj og 1015 meter lang støjskærm, der forventes at medføre, at 183 boliger vil få en markant reduktion af støjen på mere en seks decibel.

Derudover er der også sat penge af til projekter ved Taulovmotorvejen, i Brådebæk, langs Kettevej ved Holbækmotorvejen og ved Fordyrelse Vorup langs Nordjyske Motorvej.

Vejdirektoratet har derudover fået til opgave af undersøge effekterne af de allerede eksisterende støjskærme langs en række vejstrækninger rundt i landet.

Desuden vil Vejdirektoratet gennemføre et forsøg med en top på støjskærmene. Det skal dæmpe støjen yderligere ved at kaste den tilbage mod vejen. Holland og Tyskland har tidligere lavet lignende forsøg.

På samme tidspunkt har forligspartierne uddelt en pulje på 235 mio. kr., der har til formål at binde land og by bedre sammen. 

Puljen er afsat til forskellige projekter på statsvejnettet, og pengene skal blandt andet bruges til opgradering af eksisterende landeveje, etablering af omfartsveje, ombygning af rundkørsler og kryds, for eksempel ved at etablere svingbaner, der gør trafikken mere glidende, oplyser Transportministeriet.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også