Oliepriser stiger igen efter bankkrak

Forventninger om øget kinesisk efterspørgsel sender olieprisen op.
Foto: Justin Tallis/AFP/Ritzau Scanpix
Foto: Justin Tallis/AFP/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Oliepriserne stiger med forventninger om øget efterspørgsel fra Kina efter fald tidligere i ugen som følge af bankkrak i USA, der udløste frasalg på de globale finans- og oliemarkeder.

Det skriver Reuters.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster fredag morgen 75,48 dollar mod 73,93 dollar torsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 69,07 dollar mod 67,80 dollar torsdag eftermiddag.

Oliepriserne røg i denne uge ned på deres laveste siden december 2021, som følge af kollapset i Silicon Valley Bank og Signature Bank og krise i Credit Suisse, hvor den amerikanske og schweiziske regering foretog en række foranstaltninger for at skaffe likviditet til bankerne.

”Olieefterspørgslen revurderes af markedet, men vi ser beskedne ændringer i de fundamentale forhold og er tilbøjelige til at se volatiliteten i finanssektoren passere. Vi fastholder vores prognose for nu og afventer politiske udmeldinger de kommende uger,” skriver analytikere fra JPmorgan og henviser til det kommende møde i OPEC+, og at USA sandsynligvis vil starte med at genopfylde strategiske reserver.

Analytikeres forventninger til stigende efterspørgsel fra Kina har været medvirkende til stigning i oliepriserne, med amerikansk olieeksport til Kina på vej mod det højeste i næsten to og et halvt år.

Usikkerheder om bankerne holder imidlertid investorernes køb af råvareaktiver nede i frygt for global recession og fald i efterspørgslen efter olie.

”Den seneste uro i bankerne kan fortsætte med at tynge efterspørgselsudsigterne. Disse spørgsmål vedrørende inflation, centralbankens rente forhøjelser og tillid til de finansielle systemer kan ikke løses hurtigt,” fortæller Tina Teng, der er analytiker ved CMC Markets, til Reuters.

På det øvrige råvaremarked koster en troy ounce guld fredag morgen 1931,91 dollar mod 1918,63 dollar torsdag eftermiddag.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også