Oliepriserne falder efter uventet stigning i olielagrene

Den uventede ophobning i olielagrene kan indikere en faldende efterspørgsel på brændstof.
Foto: Justin Tallis/AFP/Ritzau Scanpix
Foto: Justin Tallis/AFP/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Oliepriserne falder onsdag morgen, da tal fra industriorganisationen American Petroleum Institut (API) for sidste uge peger på en uventet ophobning af olielagrene i USA.

Det kan indikere, at efterspørgslen på brændstof er dalende, skriver Reuters.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster onsdag morgen 74,99 dollar mod 75,12 dollar natten til onsdag og 74,90 dollar tirsdag klokken 17. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 69,35 dollar mod 69,43 dollar onsdag nat, men 69,23 dollar tirsdag eftermiddag.

API’s rapport viser, at olielagrene i sidste uge steg omkring 3,3 mio. tønder, hvor markedet ellers havde regnet med et fald i lagrene på 1,6 mio. tønder ifølge Reuters.

De officielle lagertal offentliggøres onsdag klokken 15.30 af det amerikanske energiministerium, EIA.

Markedet afventer resultatet af onsdagens møde i den amerikanske centralbank, Federal Reserve. Investorerne og analytikerne venter, at centralbanen vil hæve renten med 25 basispoint.

Skulle centralbanken fastholde sin rente, vil det hjælpe med at sætte gang i økonomien og øge efterspørgslen på olie, vurderer analytikere ifølge Reuters.

Repræsentanter for Organisationen af Olieeksporterende Lande og allierede, Opec+, samt hedgefondpartnere og oliemarkedsdeltagere vurderer, at den seneste tids olieprisfald er spekulative og insisterer samtidig på, at en stigende efterspørgsel vil øge priserne i de kommende måneder.

Andre handlere ser dog nogle grundlæggende forhindringer for nye prisstigninger.

”Der er bekymring om, at udbuddet kan blive ramt af mere end efterspørgslen som følge af bankkrisen. Den amerikanske skiferolieproduktion er mest i fare efter strammere kreditbetingelser fra de amerikanske regionalbanker,” skriver analytikere i ANZ i et notat ifølge Reuters.

På det øvrige råvaremarked koster en troy ounce guld onsdag morgen 1938,54 dollar mod 1948,43 dollar tirsdag eftermiddag.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også