Mangel på flyveledere har givet forsinkelser i påsken

Flytrafikken i Københavns Lufthavn var i påskedagene udfordret som følge af for få flyveledere hos det statslige Naviair.
Foto: Thomas Borberg/Ritzau Scanpix
Foto: Thomas Borberg/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Den statslige lufttrafiktjeneste Naviair har i flere måneder manglet flyveledere, hvilket udfordrede påsketrafikken i Københavns Lufthavn.

Det skriver branchesitet Check-In.

Gennem flere måneder har Naviair været udfordret af mangel på flyveledere, og trods igangværende initiativer med fokus på nyansættelser og uddannelse er der tilsyneladende stadig udfordringer.

”Den øjeblikkelige mangel på flyveledere er opstået på baggrund af, at Naviair under coronapandemien så sig nødsaget til at afskedige omkring 45 ud af 300 flyveledere, og trafikgenopretningen er kommet hurtigere tilbage end ventet,” skriver Check-In.

Naviair har blandt andet forsøgt at løse ressourceudfordringerne ved at købe fridage hos flyvelederne, men det har tilsyneladende ikke været nok til at sikre en rettidig afvikling af påsketrafikken.

Med udsigt til at højsæsonen om nogle måneder for alvor kommer til at udfordre Naviairs flyvelederressourcer, følger man situationen tæt i Københavns Lufthavn.

”I Københavns Lufthavn er vi naturligvis bekymrede over de udfordringer Naviair har med bemanding af flyveledelsen – og de forsinkelser det afstedkommer. Derfor er vi i tæt dialog,” siger Christian Poulsen, driftsdirektør i Københavns Lufthavn til Check-In.

SAS, der er største flyselskab i lufthavnen med en markedsandel på omkring 27 pct., bekræfter også, at der har været en del forsinkelser i påsken, men venter ifølge pressechef Alexandra Lindgren Kaoukji, ”at Naviair får løst problemerne til sommersæsonen.”

Naviair oplyser til Check-In, at flyvelederkapaciteten i uge 14, der var påskeugen, i gennemsnit førte til 11 minutters forsinkelse per ankommende fly i Københavns Lufthavn.

MobilityWatch har tidligere interviewet Naviair i sagen - læs mere nedenfor.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også