Oliepriserne stiger en smule i takt med kursstigninger

De små stigninger kommer efter store fald i oliepriserne grundet økonomisk usikkerhed i USA.
Foto: Joe Raedle/AFP/Ritzau Scanpix
Foto: Joe Raedle/AFP/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Oliepriserne stiger marginalt i takt med plusser på aktiemarkedet.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster fredag morgen 78,81 dollar mod 77,69 dollar torsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 75,15 dollar mod 74,40 dollar torsdag eftermiddag.

De små stigninger i olieprisen kommer oven på store fald grundet økonomisk usikkerhed i USA, skriver Reuters.

”Oliemarkedet er stille for nu, da de seneste økonomiske data viser blandede signaler,” siger Satoru Yoshida, der er råvareanalytiker hos Rakuten Securities, til nyhedsbureauet.

Han mener, at investorerne venter på centralbankernes rentebeslutning næste uge, hvor man får svar på om renten stiger yderligere eller ej.

Det forventes dog, at både den amerikanske centralbank, den europæiske - ECB og Bank of England vil hæve renten, og vil få efterspørgslen og oliepriserne til at falde yderligere alt andet lige.

På udbudssiden har den russiske vicepremierminister, Alexander Novak, ifølge Reuters oplyst, at Organisationen af Olieproducerende Lande plus allierede, Opec+, på trods af en lavere end ventet efterspørgsel fra Kina, ikke ser nogen grund til at skære yderligere i produktionen af olie ifølge Reuters.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også