Københavns Lufthavn venter normal tidsplan for sommeren

Aftalen mellem flyvelederne og Naviair ser dermed ud til at have sat en stopper for de mange forsinkelser, som ellers har præget Københavns Lufthavn de seneste måneder.
Naviair har nu en vagtplan på plads for sommeren, som skal sikre, at der ikke kommer til at mangle flyveledere. | Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix
Naviair har nu en vagtplan på plads for sommeren, som skal sikre, at der ikke kommer til at mangle flyveledere. | Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Oven på aftalen mellem flyvelederne og flytjenesten Naviair ser det ud til, at lufttrafikken i Københavns Lufthavn kan afvikles uden forsinkelser i løbet af sommeren.

Det skriver Jyllands-Posten.

Naviair indgik for nogle uger siden en aftale med flyvelederne. Aftalen kom oven på et forår præget af forsinkelser og aflysninger for millioner af passagerer i Københavns Lufthavn på grund af mangel på flyveledere. Aftalen sikrer blandt andet flyvelederne større økonomisk kompensation ved ekstravagter.

Ifølge Jyllands-Posten betyder aftalen, at der nu er en vagtplan på plads for sommeren, der skal sikre, at det ikke er mangel på flyveledere, som giver anledning til forsinkelser eller aflysninger.

Hos Københavns Lufthavn, der har dannet ramme om slagsmålet mellem flyvelederne og Naviair, har man mærket klare forbedringer siden aftalens ikrafttrædelse. Presse- og kommunikationschef i lufthavnen, Lise Agerley Kürstein, krydser over for Jyllands-Posten fingre for, at den positive udvikling fortsætter.

Til trods for, at parterne har indgået en midlertidig aftale for sommeren, ændrer det ikke på, at der stadig er mangel på flyveledere.

”Vi ser fortsat en risiko for, at denne aftale ikke i tilstrækkelig grad sikrer fastholdelse, men det må tiden vise,” har Esben Blum, formand for flyveledernes fagforening, Datca, ifølge Jyllands-Posten tidligere sagt til DR.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også