Oliepriserne med kurs mod første ugentlige fald i syv uger

Priserne på olie kan dog være på vej op i de kommende dage.
Foto: Lubos Pavlicek/AP/Ritzau Scanpix
Foto: Lubos Pavlicek/AP/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Oliepriserne er fredag morgen på vej til at bryde med de seneste syv ugers prisstigninger, idet nye økonomiske nøgletal fra USA ser ud til at indikere yderligere rentestigninger fra den amerikanske centralbank, Federal Reserve. Samtidig bekymrer Kinas aftagende økonomiske vækst stadig handlere.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster fredag morgen 84,18 dollar mod 84,68 dollar torsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 80,57 dollar mod 80,86 dollar torsdag eftermiddag.

Torsdagens nøgletal for nytilmeldte ledige understreger styrken på arbejdsmarkedet og det aftagende håb om en pause i politikstramningen. 239.000 amerikanere meldte sig som førstegangsledige i sidste uge. Det var dermed lidt færre nytilmeldte ledige end ventet. Ifølge medianen af estimater indsamlet af Bloomberg var der blandt økonomerne ventet 240.000 nye ledige.

Et fortsat stramt arbejdsmarked kan være med til at puste til inflationen, hvorfor den amerikanske centralbank muligvis vil fortsætte sine rentestigninger i et forsøg på at nedkøle verdens største økonomi. Flere rentestigninger vil øge låneomkostningerne for virksomheder og forbrugere, hvilket kan mindske den økonomiske aktivitet og dermed også olieefterspørgslen.

Samtidig trækker skuffende økonomiske nøgletal fra verdens næststørste olieforbruger, Kina, stadig lange skygger på råvaremarkederne. Oliepriserne kan dog være på vej op i de kommende dage, skriver Reuters.

Det er ikke sikkert, at den amerikanske olieproduktion kan opveje produktionsnedskæringerne fra Organisationen for Olieeksporterende Lande og deres allierede, OPEC+, siger analytikere til nyhedsbureauet. Ifølge ANZ Research faldt de amerikanske råolielagre med næsten 6 mio. tønder i sidste uge samtidig med, at antallet af ugentlige leveringer af olie i USA steg til det højeste niveau siden december.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også