Svensk lufthavnsaktør frygter en højere SAS-prioritering af København

Hvis den svenske stat ikke længere er medejer af SAS, kan flyselskabet komme til at prioritere Københavns Lufthavn over Stockholm, advarer Swedavia.
En revurdering af den svenske flyskat kan ifølge Swedavia gøre svenske lufthavne mere konkurrencedygtige. | Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix
En revurdering af den svenske flyskat kan ifølge Swedavia gøre svenske lufthavne mere konkurrencedygtige. | Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Det skandinaviske flyselskab SAS kommer efter alt at dømme til at få en fremtid med kun én stat i ejerkredsen, nemlig den danske.

Ifølge Check-in får det Swedavia, der ejer og driver ti svenske lufthavne, herunder Arlanda i Stockholm, til at frygte, at flyselskabet fremover i højere grad vil fokusere på Danmark end Sverige, som indtil nu har været medejer af SAS.

”Der er en risiko for, at SAS i fremtiden vil prioritere Københavns Lufthavn fremfor Stockholm-Arlanda i endnu højere grad end tidligere. Det er derfor endnu mere vigtigt – for både Swedavia og Sverige – end hidtil, at vi gør alt, hvad der står i vores magt for at øge konkurrenceevnen med henblik på at tiltrække flere ruter,” siger Jonas Abrahamsson, koncernchef i Swedavia, ifølge mediet.

Ifølge Jonas Abrahamsson er også den svenske flyskat med til at give Københavns Lufthavn en fordel over Arlanda, og han opfordrer derfor politikerne til at revurdere skatten.

Efter SAS’ mere end et år lange konkursbeskyttelsesproces i USA kunne flyselskabet for få uger siden præsentere de parter, som står til at blive de fremtidige ejere af flyselskabet.

Foruden den danske stat er der tale om kapitalfonden Castlelake, luftfartskoncernen Air France-KLM og den danske rigmand Henrik Lind.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også