Amerikansk selskab bag ladestandere i massiv nedtur efter pludseligt direktørskifte

Direktørskiftet i Chargepoint sker i samme ombæring som en præsentation af selskabets foreløbige regnskabstal.
Foto: Lea Suzuki/AP/Ritzau Scanpix
Foto: Lea Suzuki/AP/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Investorerne har fredag trukket stikket til det amerikanske selskab Chargepoint, der laver ladestandere, efter direktøren er blevet udskiftet og efter præsentation af foreløbige regnskabstal.

Efter en lille time i handel falder aktien over 35 pct. på Wall Street.

Dermed er selskabets markedsværdi skrumpet til blot 750 mio. dollar mod 11,2 mia. dollar i juni 2021, skriver Bloomberg News.

Nyheden om direktørskiftet kom frem sent torsdag, hvor det blev meddelt, at Pasquale Romano, der har været direktør i selskabet siden 2011, og finansdirektør Rex Jackson begge er fortid i selskabet.

Oveni viste et foreløbigt regnskab, at omsætningen i kvartalet, der sluttede ved udgangen af oktober, kommer til at ligge mellem 108-113 mio. dollar, hvilket er et pænt stykke under analytikernes estimat på 155,6 mio. dollar ifølge Bloomberg News.

Selskaber bag elladestandere har haft det hårdt i USA i konkurrencen mod Tesla, der har sat egne ladestandere op med stik, der har en anden tilslutning end i resten af industrien.

Chargepoint har forfremmet Rick Wilmer til ny direktør. Han kom til selskabet i juli sidste år og har hidtil været driftsdirektør. Mansi Khetani er udnævnt som midlertidig finansdirektør, skriver Bloomberg.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også