Energiselskabet OK køber halvdelen af kriseramte Coop

Samtidig får energiselskabet ”bestemmende indflydelse” over Coop, lyder det. (Rettet)
Michael Løve, adm. direktør for OK. | Foto: PR OK/Ole Hartmann Schmidt
Michael Løve, adm. direktør for OK. | Foto: PR OK/Ole Hartmann Schmidt
AF RITZAU OG REDAKTIONEN

(Rettet kl. 12.55: OK står sammen med Coop Amba, andelforeningen bag Coop, bag investeringen)

Energiselskabet OK køber halvdelen af dagligvarekoncernen Coop, og samtidig sløjfes ny butikskæde.

Det skriver Coop Danmark i en pressemeddelelse.

Energiselskabet skal forsøge at sikre Coops fremtid ved sammen med Coop Amba at tilføre koncernen en investering på 2 mia. kr. Samtidig får OK ”bestemmende indflydelse” over Coop Danmark, skriver TV 2.

Det betyder, at OK får det sidste ord, når der skal træffes beslutninger i Coops bestyrelse, skriver mediet. Aftalen skal dog i praksis til afstemning på Coop Ambas landsmøde 19. april, før den træder i kraft.

Coop står bag Superbrugsen, Kvickly og 365discount og var i gang med arbejdet på at udrulle en ny butikskæde under navnet ”Coop”.

Men som led i fokuseringen på kerneforretningen og de eksisterende stærke brands indstilles udrulningen af nye dagligvarebutikker, lyder det i meddelelsen.

”Aftalen sikrer ro om Coop Danmarks økonomi – og dermed også om de mange OK-stationer, ladestandere og vaskehaller, som i mange tilfælde ejes og drives på franchisebasis af Coop Danmark eller de selvstændige Brugsforeninger,” lyder det i en meddelelse fra OK’s adm. direktør, Michael Løve.

”Og så tror vi på, at kapitaltilførslen og partnerskabet kan bidrage til, at Coop Danmark finder tilbage til kernen i det at drive en sund dagligvarevirksomhed centreret om de klassiske og stærke Coop-brands.”

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også