Elon Musk fyrer hele Teslas Supercharger-afdeling

I april annoncerede Musk, at Tesla skal skære den samlede arbejdsstyrke med 10 pct.
”Forhåbentlig gør disse fyringer det klart, at vi er nødt til at være på dupperne i forhold til medarbejderantal og omkostningsreduktion," lyder det fra Elon Musk. | Foto: Saul Loeb/AFP/Ritzau Scanpix
”Forhåbentlig gør disse fyringer det klart, at vi er nødt til at være på dupperne i forhold til medarbejderantal og omkostningsreduktion," lyder det fra Elon Musk. | Foto: Saul Loeb/AFP/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Elon Musk, der står bag bilproducenten Tesla, har lukket den afdeling, der står for at udvikle Teslas opladningssystem, Supercharger. Det sker som led i den igangværende omstrukturering af selskabet, der finder sted som følge af en kraftig nedgang på elbilmarkedet.

Det skriver Financial Times.

Musk annoncerede internt mandag, at to ledende medarbejdere i afdelingen samt alle i deres teams, der i alt tæller 500 medarbejdere, vil blive afskediget.

”Forhåbentlig gør disse fyringer det klart, at vi er nødt til at være på dupperne i forhold til medarbejderantal og omkostningsreduktion. Der er få ledende medarbejdere, som tager dette seriøst indtil videre,” skrev Musk i et internt skriv.

Han tilføjede, at hver leder, som ”beholder mere end tre medarbejdere, der ikke åbenlyst er fremragende, nødvendige og pålidelige medarbejdere” bør fyres, skriver Financial Times.

De pludselige fyringer sker i kølvandet af, at Musk i sidste måned annoncerede, at selskabet vil nedskære sin samlede arbejdsstyrke med mere end 10 pct. Nødvendigheden af omstruktureringen blev understreget af, at Tesla i sidste uge rapporterede et fald på næsten 10 pct. i omsætningen i første kvartal af året.

Teslas supercharger system er blandt de største opladningssystemer i verden og er en af årsagerne til, at selskabet har haft et forspring i forhold til sine konkurrenter. Supercharger-forretningen vil fortsætte, men det er uvist, hvordan nedlæggelsen af afdelingen vil påvirke udviklingen af opladningssystemet fremadrettet.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også