Landets største ladeselskab reducerede underskuddet efter kæmpetab i 2022

Clever har nu tabt over en halv mia. kr. i de seneste fem år, men lægger op til flere investeringer i netværket.
Clever vil investere 1 mia. kr. i 2024 i nye ladestandere | Foto: Clever/PR
Clever vil investere 1 mia. kr. i 2024 i nye ladestandere | Foto: Clever/PR

Efter et afsindigt svært 2022, der kostede 365 mio. kr. på bundlinjen, havde landets største ladeoperatør Clever et noget mindre udfordrende 2023.

Det fremgår af et nyt regnskab fra selskabet, der ejes af energikoncernerne Andel og Nrgi.

De heftige energiomkostninger, som kostede i 2022 selskabet dyrt, var noget mere lempelige sidste år, hvilket medvirkede til underskuddet blev reduceret betragteligt.

Opret et gratis prøveabonnement på MobilityWatch her

Clever kommer således ud af 2023 med et underskud på 75 mio. kr. Ikke desto mindre har selskabet over de seneste fem år nu tabt over halv mia. kr.

Selskabets regnskab er da også aflagt med going concern - det vil sige med usikkerhed om den fortsatte drift. Ladeselskabet har dog modtaget støtteerklæringer fra ejerne frem til minimum sommeren 2025.

Øgede omkostninger

Det forbedrede resultat i 2023 kommer på baggrund af en omsætning, der stiger 12 pct. til 911 mio. kr. 

Clever tilskriver fremgangen et øget dansk salg af elbiler, men påpeger, at omsætningsvæksten i 2023 omvendt er negativt påvirket af netop de væsentligt lavere elpriser. 

”Resultatet er desuden påvirket af øgede kapacitetsomkostninger, herunder IT- og personaleomkostninger som følge af den øgede aktivitet i selskabet,” lyder det i ledelsesberetningen. 

”De betydelige investeringer i ladeinfrastrukturen medfører desuden øgede afskrivninger, der, som forventet, påvirker årets resultat negativt.”

Personaleomkostningerne er i 2023 steget ca. 50 pct. til 187 mio. kr., mens af- og nedskrivningerne er øget godt 65 pct. til 163 mio. kr.

Genrejsning i 2023

Trods underskuddet stiller ledelsen sig til tilfreds med resultatet, lyder det i ledelsesberetningen, og i en meddelelse til regnskabet udtaler Casper Kirketerp-Møller: 

”Sidste år genrejste vi os efter et virkelig hårdt 2022. Og det har krævet en ekstraordinær indsats fra alle i Clever. Den indsats betyder, vi i dag står stærkere end før energikrisen. Derfor træder vi nu endnu hårdere på speederen med investeringer i ny ladeinfrastruktur.”

Clever oplyser, at man i indeværende år vil investere for 1 mia. kr., hvilket skal bruges på 15.000 nye ladepunkter og 500 nye lynladepunkter, så Clever i år runder 1100 lynladepunkter i Danmark. 

Clever oplyser ikke forventninger til resultatet for 2024.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også