Oliepriserne er stabile trods usikre renteudsigter

Tegn på stigende efterspørgsel på brændstof i USA støtter oliepriserne.
Foto: Scott Olson/AFP/Ritzau Scanpix
Foto: Scott Olson/AFP/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Oliepriserne er stabile fredag, hvor investorerne fordøjer de seneste kommentarer fra den amerikanske centralbank, Federal Reserve, om renteudsigterne i lyset af den klæbrige inflation. Imens støttes oliepriserne af tegn på stigende efterspørgsel på brændstof i USA.

Det skriver Reuters. 

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster torsdag morgen 81,39 dollar mod 81,85 dollar torsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 76,87 dollar mod 77,39 dollar torsdag eftermiddag. 

”Den afdæmpede efterspørgselsstemning på grund af Federal Reserves høgeagtige forventninger til renterne, og baggrunden for ’muligvis højere renter i længere tid’ tyngede oliepriserne betydeligt i denne uge,” siger Priyanka Sachdeva, der er seniormarkedsanalytiker hos Phillip Nova. 

Referatet fra Federal Reserves seneste politiske møde, som blev offentliggjort onsdag, viste, at flere beslutningstagere sætter spørgsmålstegn ved, om de nuværende rentesatser er høje nok til at tæmme den fortsat høje inflation. Flere af embedsmændene sagde også, at de er villige til at hæve låneomkostningerne igen, hvis inflationen stiger yderligere. Siden har formanden for Federal Reserve, Jerome Powell, dog udtalt, at han mener, at yderligere rentestigninger er usandsynlige. 

I mellemtiden er den stigende efterspørgsel på benzin i USA med til at støtte priserne forud for starten på den amerikanske sommers kørselssæson. Det hjælper med at stabilisere markedet, da amerikanske bilister står for omkring en tiendedel af den globale olieefterspørgsel, og det gør den kommende køresæson til ”en søjle i opsvinget i den globale efterspørgselsvækst”,” siger ANZ-analytikere i en note.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også