MobilityWatch

Direktørkabale i den danske bilbranche: Skoda og Volkswagen bytter rundt

Der er trafik i begge retninger mellem direktionsgangene hos de danske afdelinger af Skoda og Volkswagen, der hører under samme koncern i Danmark.

Thomas Bruun, ny direktør hos Skoda Danmark. | Foto: PR / Skoda Danmark

Den danske afdeling af bilproducenten Skoda har udnævnt en ny adm. direktør.

Fra den 15. november er det 49-årige Thomas Bruun, der står i spidsen for bilmærket, der blev stiftet i Tjekkiet, og som i dag er ejet af Volkswagen. Den nye direktør kommer fra en stilling som salgsdirektør i Volkswagen Danmark, og han erstatter Michael Ebeling, der i sidste uge blev ansat som dansk direktør for netop Volkswagen.

Dermed ser kabalen ud til at være på plads mellem de to bilproducenter, der i Danmark begge hører under Semler Gruppen.

I en pressemeddelelse lyder det fra Skodas nye direktør, at det er "med stor begejstring", at han har takket ja til jobbet.

“Skoda kommer til at fylde en masse for mig, men også i offentligheden som mobilitetspartner for den næststørste begivenhed nogensinde på dansk jord, når Tour de France starter i Danmark til juli 2022. Det bliver helt særligt,” udtaler Thomas Bruun.

Han har tidligere i karrieren ståt i spidsen for Opel Danmark i mere end ti år, og Lars Kornelius, adm. direktør i Skandinavisk Motor Co., der står for importen af biler i Semler Gruppen, glæder sig over at have fundet en ny direktør med en gedigen portion branchekendskab i rygsækken.

“Skoda Danmark får en energisk og resultatorienteret herre ind, der kender huset godt, og som har leveret imponerende resultater hos Volkswagen. Thomas har vist, at han både har stærke salgskompetencer og sans for strategi og udvikling af forhandlernetværk," siger han i meddelelsen.

Semler Gruppen: Ventetiden på en ny bil er op mod 12 måneder - og prisen er steget 

Mere fra MobilityWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs