Kritiseret kommunikationsdirektør forlader igen Banedanmark

Først stoppede Katja Dahlberg som kommunikationsdirektør i Banedanmark, men trak så opsigelsen tilbage. Nu har hun igen fået nyt job.
Foto: Jens Dresling/Politiken/Ritzau Scanpix
Foto: Jens Dresling/Politiken/Ritzau Scanpix

Banedanmarks kommunikationsdirektør, Katja Dahlberg, stopper.

Det skriver hun selv på Linkedin, hvor det fremgår, at hun i stedet skal være chefrådgiver og ass. partner i kommunikationsbureauet White Cloud.

”Det betyder, at jeg har opsagt min stilling i Banedanmark. Jeg bliver året ud og bistår med at finde min efterfølger og hjælpe mit team videre,” skriver hun i opslaget.

Dermed er det anden gang på kort tid, at hun tager sig afsked med Banedanmark.

Trak opsigelse tilbage

I begyndelsen af juni annoncerede hun således et jobskifte, der kom i kølvandet på voldsom kritik af hendes ledelsesstil.

Flere nuværende og tidligere medarbejdere berettede således i marts over for fagbladet Journalisten om udfordringer med det psykiske arbejdsmiljø under Katja Dahlbergs ledelse i Banedanmarks kommunikationsafdeling.

Her blev der fortalt om ”mistillid og mikromanagement” og en ”utilregnelig og manipulerende ledelsesstil”. Banedanmark har dog senere meldt ud, at myndigheden ikke kunne genkende det billede.

Et par måneder efter den historie kom det frem, at Katja Dahlberg havde sagt sit job op for at blive kommunikationsdirektør i Coop-koncernen og som ansvarshavende chefredaktør for magasinet Samvirke. 

Men kort tid efter skrev hun i et opslag på LinkedIn, at hun alligevel ikke skiftede job, da ”det ikke var muligt at få den rigtige tillid”.

”Jeg har i dag aftalt med direktionen i Banedanmark, at jeg fortsætter. Jeg har simpelthen fået lov til at trække min opsigelse tilbage,” lød det fra Katja Dahlberg.

Nu forlader hun altså igen Banedanmark.

”Jeg er er glad for de forandringer, vi har skabt i Banedanmark, og for den tillid og opbakning, både min direktion og mit fantastiske hold har vist mig. Men jeg må også tilstå, at efter at have bragt en organisation igennem store forandringer, så trækker det i mig at bruge mere tid på det faglige, og at blive mere chef i mit eget liv,” skriver hun i sit opslag.

Kritiseret kommunikationsdirektør i Banedanmark trækker opsigelse tilbage

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også