Mr. Blue Waters afløser vil være formand på sin egen facon: "Jeg kan ikke gøre det på Kurts måde"

En profil uden hænderne dybt begravet i logistiksektoren skal overtage formandspost hos Blue Water efter stifter Kurt Skov. Jørgen Wisborg vil nu lære virksomheden bedre at kende og understreger til MobilityWatch, at han kommer til at udfylde formandsrollen på sin egen måde.
Blue Water har udset sig Jørgen Wisborg (th.) til at afløse stifter Kurt Skov (tv.) som bestyrelsesformand. | Foto: Blue Water Shipping
Blue Water har udset sig Jørgen Wisborg (th.) til at afløse stifter Kurt Skov (tv.) som bestyrelsesformand. | Foto: Blue Water Shipping

Inden længe overtager Jørgen Wisborg formandsposten hos Blue Water Shipping. Når det sker, kommer han til at afløse manden, der stiftede logistikselskabet for 50 år siden og i dag er indbegrebet af Blue Water.

Derfor bliver det også specielt at tage over efter Kurt Skov, fortæller den kommende bestyrelsesformand til MobilityWatch.

”Jeg har stor respekt for det, Kurt har lavet. Han er Mr. Blue Water, så det er meget specielt. Man kan jo ikke erstatte ham,” siger Jørgen Wisborg.

Det har han derfor heller ikke tænkt sig at forsøge.

”Jeg kommer til at gøre det på en anden måde, for jeg kan ikke gøre det på Kurts måde,” siger han.

Det vil ifølge Jørgen Wisborg betyde, at han vil have en mere ”almindelig” bestyrelsesformandsrolle end forgængeren og stifteren, der først som direktør og siden som formand har haft sin daglige gang på selskabets kontorer i et halvt århundrede.

Potentiale i sjældne kompetencer

Udpegelsen af Jørgen Wisborg, der igennem 17 år har været topchef for energiselskabet OK, er kommet i stand efter en traditionel headhunterproces, fortæller han. 

Det har ifølge den kommende Blue Water-formand været en interessant mulighed at blive en del af en international, danskejet logistikvirksomhed med et ”utrolig godt brand”.

Noget af det særlige ved selskabet med hovedsæde i Esbjerg er, at man tilbyder en masse forskellige logistikløsninger, herunder også meget komplicerede løsninger, som ifølge den kommende bestyrelsesformand ikke ret mange andre virksomheder kan håndtere.

”Når man har en kompetence, som få andre har, så er der jo et potentiale for yderligere vækst og indtjening. Har man en kernekompetence i en niche, som få kan konkurrere på, så er det spændende,” siger Jørgen Wisborg.

Det gælder f.eks. komplicerede projektlogistikløsninger inden for bl.a. vedvarende energi, pointerer han.

(Artiklen fortsætter efter billedet)

Foto: PR / Blue Water Shipping
Foto: PR / Blue Water Shipping

Netop energisektoren kender den kommende formand indgående gennem de 17 år i spidsen for OK, hvor han stoppede i foråret 2022 for at hellige sig en bestyrelseskarriere.

Omvendt peger han selv på, at kendskabet til logistiksektoren ikke er udtømmende.

”Jeg er jo ikke dybt faglig indenfor logistik. Det er der heldigvis en ledelse og mere end 2000 medarbejdere, der er,” siger han.

Jørgen Wisborg understreger dog, at hans rolle som bestyrelsesformand i sidste ende ikke går ud på at være fagspecialist, men i stedet sidde for bordenden i bestyrelseslokalet.

”Men jeg kender trods alt branchen fra den anden side og har været leverandør til den i mange år. Så jeg er ikke helt blank.” 

Skal have virksomheden under huden

I første omgang indtræder Jørgen Wisborg som menigt bestyrelsesmedlem. Efter en overdragelsesperiode overtager han så formandsposten fra Kurt Skov, som derefter fortsætter som menigt bestyrelsesmedlem hos selskabet, der i 2021 ramte en omsætning på 6,7 mia. kr. og et resultat før skat på 141 mio. kr.

Det første punkt på Jørgen Wisborgs to-do-liste bliver at lære Blue Water bedre at kende.

”Jeg skal ud og forstå alle forretningsområderne og snakke med medarbejdere og ledelsen for at få virksomheden ind under huden,” siger han.

(Artiklen fortsætter efter billedet)

Jørgen Wisborg skal sidde for bordenden i bestyrelseslokalet hos Blue Water Shipping. | Foto: Brian Karmark
Jørgen Wisborg skal sidde for bordenden i bestyrelseslokalet hos Blue Water Shipping. | Foto: Brian Karmark

I samme ombæring afviser han at tale om ambitionerne for selskabet på længere sigt – det vil være forkert at melde ambitioner ud på nuværende tidspunkt, mener han.

I pressemeddelelsen, som Blue Water udsendte tirsdag i forbindelse med formandsskiftet, udtalte Jørgen Wisborg dog, at han vil vinde med de virksomheder, han er en del af.

Hvad skal der til for, at du har vundet med Blue Water?

”Jeg er jo konkurrencemenneske, så at vinde betyder, at man slår sine konkurrenter og vokser og udvikler virksomheden. Men det skal være en sund og profitabel vækst,” lyder det fra den nyudpegede Blue Water-formand.

Relaterede artikler:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også