SAS udpeger to nye direktører

Den ene af de to chefer får særligt fokus på at styre selskabet gennem den igangværende chapter 11-proces.
Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix
Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

I takt med at sommer blev til efterår, har SAS føjet to ny navne til koncerndirektionen.

Det fremgår af en pressemeddelelse.

Således har flyselskabet nu fået sig en såkaldt transformationsdirektør – chief transformation officer. Hun skal specifikt have fokus på at få virksomheden igennem den konkursbeskyttelsesproces, også kaldet chapter 11, som i disse måneder pågår ved en domstol i New York.

Til at udfylde den rolle har man udpeget amerikanske Ginger Hughes, der senest har været ansat i kapitalfonden Seabury, hvor hun netop har bistået SAS i chapter 11-processen som rådgiver.

Opret et gratis prøveabonnement på MobilityWatch her

”Ginger vil spille en nøglerolle i at drive SAS’ transformationsproces succesfuldt fremad,” konstaterer topchef Anko van der Werff i meddelelsen.

I samme ombæring har SAS også udnævnt en ny kommerciel direktør i form af hollandske Paul Verhagen. Han har været i en lang række flyselskaber, herunder Air France-KLM og Aeromexico og senest i det spansk-portugisisk charterflyselskab Iberojet.

Efter Anko van der Werff som den første ikke-skandinav blev udpeget som topchef for SAS, har flyselskabet, som er delvist ejet af den danske stat, i højere grad hentet personer uden for de historiske ejerlande til direktionen. 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også