KL's transportstemme stopper som borgmester

Borgmesteren i Frederikshavn, som også arbejder med transportproblemstillinger for KL, genopstiller ikke ved kommunalvalget i 2025.
Birgit S. Hansen (S) er i dag borgmester i Frederikshavn Kommune. | Foto: Charlotte De La Fuente/Jyllands-Posten/Ritzau Scanpix
Birgit S. Hansen (S) er i dag borgmester i Frederikshavn Kommune. | Foto: Charlotte De La Fuente/Jyllands-Posten/Ritzau Scanpix
AF RITZAU OG REDAKTIONEN

Mangeårig borgmester i Frederikshavn Kommune Birgit S. Hansen (S) genopstiller ikke ved næste kommunalvalg i 2025.

Det oplyser hun i en pressemeddelelse ifølge regionalmediet Nordjyske.

Ud over borgmesterposten er Birgit S. Hansen også medlem af Kommunernes Landsforenings (KL) bestyrelse samt formand for KL’s Miljø og Forsyningsudvalg. Her har hun blandt andet beskæftiget sig med udbredelsen af ladestandere, miljø- og nulemissionszoner og anden politik inden for transport og infrastruktur.

”Jeg har altid vidst, at den tid, hvor jeg ikke hver dag glad stod op for at tage på arbejde som borgmester, ja, så er enden på jobbet ved at være nået. Det er nu,” siger Birgit S. Hansen ifølge mediet.

Videre lyder det, at hun fortsætter perioden ud som borgmester i den nordjyske kommune.

Dermed kan der ”ske forberedelser til et skifte”.

Til Jyllands-Posten fortæller hun tirsdag, at særligt to ting har haft indflydelse på hendes beslutning. Det ene var en række ubehagelige kommentarer på mail og de sociale medier, hvor hun blandt andet er blevet kaldt ”klamme kælling” og har modtaget dødstrusler.

Det andet var tidligere formand for Konservatives, Sørens Papes, pludselig død forrige weekend. Der er ikke påvist nogen sammenhæng mellem den tidligere formands død og et stressende arbejdsliv i politik, men det satte alligevel tanker i gang hos den socialdemokratiske borgemester.

”Jeg har det ambivalent med beslutningen, men jeg har ikke givet op. Jeg ville give op den dag, hvor jeg faldt om med højt blodtryk. Så havde jeg solgt mig selv. Når folk har sagt til mig, at jeg skal passe på mig selv, vil jeg sige, at det gør jeg nu,” siger hun til Jyllands-Posten.

Stemmeslugeren i Nordjylland

Tilbage i november lød det ellers fra borgmesteren til lokalmediet Kanal Frederikshavn, at hun havde meddelt den lokale partiforening, at hun ville genopstille ved næste kommunalvalg.

”Jeg ved, at jeg har energien, jeg har erfaringen, jeg har det drev, der skal til,” sagde hun dengang.

Birgit S. Hansen har været Frederikshavns borgmester siden 2014 og var blandt landets største stemmeslugere ved både kommunalvalget i 2017 og 2021.

Ved valget i 2021 stemte 40,5 procent i Frederikshavn Kommune personligt på Birgit S. Hansen. Det blev kun overgået af Christina Krzyrosiak Hansen (S) i Holbæk Kommune.

Fire år tidligere stemte 42 procent i kommunen på Birgit S. Hansen, hvilket gjorde hende til kommunalvalgets største stemmesluger i 2017.

I pressemeddelelsen lyder det også fra Birgit S. Hansen, at hun endnu ikke ved, hvad hun skal, når hun forlader borgmesterkontoret i Frederikshavn.

Hun har tidligere udtalt til flere medier, at hun godt kunne se sig selv blive præst efter sin politiske karriere.

Socialdemokratiet og Birgit S. Hansen har absolut flertal i Frederikshavn Byråd med 18 ud af 29 mandater.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også