Norwegian fortsat tynget af coronapandemien

Norwegians aktivitet for marts måned er svundet kraftift ind sammenlignet med samme periode for et år siden.
Niels Smedegaard, bestyrelsesformand i Norwegian, må konstatere stort fald i flyselskabets trafiktal for marts måned. | Foto: Stine Bidstrup/Ritzau Scanpix
Niels Smedegaard, bestyrelsesformand i Norwegian, må konstatere stort fald i flyselskabets trafiktal for marts måned. | Foto: Stine Bidstrup/Ritzau Scanpix
AF RITZAU FINANS

Rejserestriktioner og coronapandemien sætter forsat sit tydelige aftryk på luftfartsselskabet Norwegian.

Den totale kapacitet (ASK) faldt i marts i år med 97 pct. set i forhold til måneden for et år siden.

Dermed er det norske luftfartsselskab langt fra sine velmagtsdage. I marts i år tog samlet 71.399 kunder en tur i et Norwegians fly. Godt nok er det cirka 10.000 flere end måneden før - men sammenlignes tallet med marts 2020, er der tale om et fald på 94 pct.

Det viser luftfartsselskabet trafiktal fredag morgen.

Tallene viser endvidere, at passagertrafikken (RPK) faldt med 98 pct., og belægningsgraden var på 42,7 pct., hvilket er en reduktion på 29 procentpoint sammenlignet med marts sidste år.

- Konsekvenserne af pandemien med smitteværnsanbefalinger og rejserestriktioner er krævende og påvirker fortsat driften. Øget vaccinering og andre tiltag, der har til formål at genåbne samfundet, gør mig alligevel optimistisk med tanke på gradvist stigende aktivitet og efterspørgsel i både Norge og resten af Europa, siger koncernchef i Norwegian, Jacob Schram, om tallene.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også