MobilityWatch

Norwegian-aktien stiger efter norsk godkendelse af redningsplan

Det norske flyselskab Norwegian har fået godkendt sin rekonstruktion af en dommer i Oslo få uger efter, at en irsk domstol også godkendte redningsplanen.

Flyselskabet Norwegian, der har danske Niels Smedegaard som bestyrelsesformand, har nu fået godkendt sin redningsplan af en dommer i Oslo. | Foto: Stine Bidstrup/Ritzau Scanpix

Norwegian har mandag fået godkendt sin redningsplan af en dommer i Oslo, oplyser luftfartsselskabet i en meddelelse.

Og det giver aktien - om ikke luft under vingerne så i hvert fald lidt medvind på børsen i Oslo.

Aktiekursen lå i solidt minus på 5 pct., inden der blev givet grønt lys for redningsplanen. Et kvarter senere stiger aktien med 7 pct.

For få uger siden blev redningsplanen også godkendt i Irland, hvor en stor del af selskabets fly og gæld er registreret.

For at Norwegian kan blive reddet, skal der også skaffes 4,5 milliarder norske kroner - 3,3 milliarder kroner - i frisk kapital.

Koncernchef Jacob Schram er meget glad for afgørelsen, som han kalder vigtig.

- Når vi har nået de to største juridiske milepæle, kan vi se frem mod at fortsætte arbejde med at indhente ny egenkapital.

- Jeg er meget taknemmelig for, at vi har fået afgørende opbakning til at kunne fortsætte vores virksomhed, siger han i en pressemeddelelse.

Schram forventer, at pengene er indhentet i løbet af maj.

Mere fra MobilityWatch

Stribe af danske transportselskaber kritiserer særligt krav i EU-vejpakke

Et nyt EU-krav medfører, at lastbiler hver 8. uge skal vende retur til det land, de er indregistreret i. Det er en sten i skoen på en lang række transportselskaber, som til MobilityWatch fortæller, at de bliver nødt til at køre med tomme lastbiler. Vognmandslobby mener, at selskaberne ”piver.”

Læs også

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs