MobilityWatch

Lyft steg efter kvartalstal

Den amerikanske samkørselstjeneste steg på børsen efter tal for første kvartal.

Foto: Don Emmert/AFP/Ritzau Scanpix

Den amerikanske samkørselstjeneste Lyft vandt frem i tirsdagens eftermarked med 6,1 pct., da koncernen, som på markedet i USA er "lillebror" til Uber, meldte om et underskud, der er faldet, fordi chaufførerne og kunderne nu vender tilbage efter coronanedlukningerne.

Koncernen oplevede i sit første kvartal ellers et fald i omsætningen på 36 pct. til 609 mio. dollar, men mod ventede kun 557 mio. dollar.

Lyft havde i kvartalet 13,5 mio. aktive chauffører i sin fold mod ventede 12,7 mio. chauffører, og de tjente i sin 45,13 dollar hjem mod ventede 463,88 dollar.

"Vi havde et exceptionelt stærkt første kvartal, da flere folk begyndte at flytte sig igen. Vores resultater overgik meningsfuldt vore forventninger, drevet af øget efterspørgsel på tværs af vort netværk," udtaler finansdirektør i Lyft, Brian Roberts, i regnskabet.

Det justerede driftsunderskud, målt ved EBITDA, landede på 73 mio. dollar, sammenlignet med minus 85 mio. dollar et år tidligere, og mod et konsensusestimat på 144 mio. dollar, ifølge Bloomberg News. Det var også en fremgang på 77 mio. dollar på driften i forhold til fjerde kvartal 2020.

Det justerede nettoresultat var også bedre end ventet i 114 mio. dollar mod et bud på Wall Street på 166 mio. dollar.

Toyota køber Lyfts selvkørende enhed for 550 mio. dollar 

Mere fra MobilityWatch

Regeringen vil stramme regler for vanvidsbilisme

Om få dage vil regeringen komme med et forslag til strammere vilkår for vanvidsbilisme. Det fortalte transportminister Trine Bramsen torsdag til medlemmer af Autobranchen, hvilket førte til heftig debat.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs