MobilityWatch

Chips-mangel presser bilindustrien: Forventer det bliver værre i andet kvartal

Produktionen af elektroniske chips til bilindustrien er presset, mens efterspørgslen samtidig er massiv, og det volder problemer. Analytiker forventer, at udfordringerne bliver værre i andet kvartal.

Bilindustrien er presset over manglen på halvledere. | Foto: Peter Hove Olesen/Ritzau Scanpix

Den form for elektroniske chips, der kaldes halvledere, og som bl.a. bruges til førerassistentsystemer og motorstying i biler, er blevet en særdeles efterspurgt vare, og det presser bilindustrien, at tilgangen til halvledere derfor er knap.

Det skriver Jyllands-Posten.

Halvledere bruges i mange former for elektronik, og da efterspørgslen efter eksempelvis computere er steget voldsomt under corona, har det gjort udbuddet af de elektroniske chips knap, mens en snestorm også har lammet produktionen i Texas, hvor en række chip-producenter holder til.

"Vi kan se, at der er produceret færre biler i første kvartal på grund af dette. Vi forventer, at problemerne med mangel på halvledere bliver værre i andet kvartal," siger Jens Ulbrich, økonom i Deutsche Bank, til Automotive News ifølge Jyllands-Posten.

Familieejet transportkoncern overgik egne forventninger markant i 2020

Mere fra MobilityWatch

Debat: Ro om afgifterne er afgørende for grøn omstilling

Den grønne omstilling af transportsektoren går nu hurtigere, end de fleste havde forestillet sig. Politikernes opgave i den kommende valgperiode er derfor at sikre fortsat ro om afgifterne, skriver direktør i Autobranchen Danmark i MobilityWatchs debatserie op til valget.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs