Kendt "Big short"-investor satser på kursfald hos Tesla

Michael Burry, der blev kendt for at forudsige og tjene milliarder på finanskrisen, har satset massivt på kursfald hos elbilsproducenten Tesla.
Christian Bale spillede Michael Burry i filmen Big Short. | Foto: Jaap Buitendijk/AP/Ritzau Scanpix
Christian Bale spillede Michael Burry i filmen Big Short. | Foto: Jaap Buitendijk/AP/Ritzau Scanpix

Han blev portrætteret af skuespilleren Christian Bale i filmen "Big short", der fortalte historien om nedturen på Wall Street og det amerikanske boligmarked op til finanskrisen i 2008. Her blev Michael Burry kendt som manden, der havde luret, at boligmarkedet var på vej til at crashe, og som efterfølgende tjente stort på netop det.

Nu har investoren, der står bag fonden Scion Asset Management, lavet et sats mod elbilsproducenten Tesla, hvis aktiekurs siden 2020 er mangedoblet, skriver Reuters.

Opret et gratis prøveabonnement på MobilityWatch her

Nyhedsbureauet skriver, at en meddelelse fra Scion Asset Management viser, at selskabet har put optioner på 800.100 aktier i Tesla ved udgangen af første kvartal svarende til en værdi på 534 mio. dollar, eller 3,3 mia. kr. Put optionerne giver selskabet mulighed for at sælge aktierne til en bestemt kurs i fremtiden.

Michael Burry har ifølge Reuters tidligere markeret, at han mener, at kursen på Tesla er alt for høj. Tesla lukkede mandag i kurs 576 dollar og med en markedsværdi på 555 mia. dollar.

Flere elbiler og plug-in hybrider stiger i pris – og er presset på leveringen 

Tesla suspenderer bitcoin af hensyn til miljøet

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også