Elbilproducent får kæberasler efter halvering af produktion

En kapitalindsprøjtning er påkrævet, hvis produktionen skal kunne opretholdes, lyder det.
Den tidligere amerikanske præsident Donald Trump foran en eldrevet pickup-truck fra Lordstown Motors. | Foto: Evan Vucci/AP/Ritzau Scanpix
Den tidligere amerikanske præsident Donald Trump foran en eldrevet pickup-truck fra Lordstown Motors. | Foto: Evan Vucci/AP/Ritzau Scanpix
AF RITZAU FINANS

Den amerikanske producent af elbiler Lordstown Motors falder dybt i formarkedet, efter at selskabet har meddelt, at det i bedste fald kun kommer til at producere 50 pct. af de elbiler, det havde regnet med i 2021, hvis selskabet ikke formår at rejse yderlig kapital.

- Vi siger, at får vi ikke funding, kommer vi nok kun til at lave halvdelen af, hvad vi havde regnet med, siger direktøren for Lordstown, Steve Burns, ifølge Bloomberg News.

Aktien falder 14,4 pct. forud for, at handlen med aktien begynder på det amerikanske aktiemarked tirsdag.

Opret et gratis prøveabonnement på MobilityWatch her

Produktionen af el-pickups skal begynde til september. Og lige nu har elbilproducenten samtaler med investorer om en pengeindsprøjtning, samtidig med at det undersøges om et lån med sikkerhed i fabrik eller andet kan komme på tale, siger direktøren.

Men ekstra penge kan Lordstown komme op på en produktion på 2200 el-pickups ved årets udgang. Men uden flere penge bliver det formentlig færre end 1000, siger Steve Burns.

"Stærkt påvirket": Parkeringsfirma må sluge første underskud nogensinde i Danmark 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også