MobilityWatch

FDM kritiserer forslag om nul-emissionszoner: "Det her opfatter vi virkelig som symbolpolitik"

Forenede Danske Motorejere (FDM) mener, at regeringens forslag om nul-emissionszoner og skærpede krav i eksisterende miljøzoner er symbolpolitik og noget, der vil skævvride Danmark.

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Regeringen vil i løbet af ugen komme med et udspil til nulemissionszoner og skærpede krav i eksisterende miljøzoner, men forslaget vækker kritik hos FDM, skriver Berlingske.

Foreningen mener, at det kan blive dyrt for danskere med f.eks. dieselbiler at skifte dem ud for at imødegå de skærpede krav til miljøzonerne, og samtidig mener foreningen, at forslaget om nul-emissionszoner vil være med til at skævvride forskellen mellem land og by, da der kun er få, der har elbil uden for byerne.

Opret et gratis prøveabonnement på MobilityWatch her

"Langt de fleste vil slet ikke kunne køre ind i nulemissionszonerne. Det her opfatter vi virkelig som symbolpolitik. Hvis det bliver vedtaget, bliver det kun eliten og de mest velhavende mennesker, der har adgang til at køre inde i de store byer," siger Torben Lund Kudsk, afdelingschef i FDM, der henviser til, at elbiler blot udgør 2,2 procent af bilparken i Region Hovedstaden.

I Dansk Elbil Alliance er man noget mere positive over for forslaget - læs mere om det nedenfor:

Dansk Elbil Alliance: ”Tiden er kommet til at indføre nul-emmisionszoner” 

Brancheorganisation: Nul-emissionszoner vil blive dyrt for vejtransporten 

Regeringen vil indføre nul-emissionszoner 

 

Mere fra MobilityWatch

Debat: Ro om afgifterne er afgørende for grøn omstilling

Den grønne omstilling af transportsektoren går nu hurtigere, end de fleste havde forestillet sig. Politikernes opgave i den kommende valgperiode er derfor at sikre fortsat ro om afgifterne, skriver direktør i Autobranchen Danmark i MobilityWatchs debatserie op til valget.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs