MobilityWatch

Medie: Hyundai vil halvere den fossile bilpark

Ifølge to anonyme kilder har Hyundais topledelse godkendt en ny strategi, som vil fjerne halvdelen af de Hyundai-modeller, der i dag kører på fossile brændstoffer.

Foto: Andrew Boyers/Reuters/Ritzau Scanpix

Den sydkoreanske bilfabrikant Hyundai vil gøre et væsentligt indhug i antallet af modeller med en forbrændingsmotor. Det skal ske for at frigøre ressourcer til at investere i elbiler.

Det skriver Reuters med henvisning til to kilder tæt på den sydkoreanske fabrikant.

Helt præcist skal ændringen resultere i, at 50 pct. af de nuværende modeller med forbrændingsmotorer ikke længere skal være en del af bilparken. Sådan lyder det fra en af kilderne, der mener at vide, at strategien blev godkendt af topledelsen i marts.

"Det er et vigtigt forretningsskridt, der først og fremmest frigiver forsknings- og udviklingsressourcer til at fokusere på resten: elektriske motorer, batterier og brændselsceller," siger kilden ifølge Reuters.

I en mail til Reuters skriver Hyundai, at fabrikanten "fremskynder vedtagelsen af miljøvenlige køretøjer" uden at kommentere den konkrete strategi.

VW lander bedre end ventet og opjusterer forventningerne

Efter stor bilkoncern har opsagt alle danske forhandlere: "Den første af de helt store forandringer"

Mere fra MobilityWatch

Stribe af danske transportselskaber kritiserer særligt krav i EU-vejpakke

Et nyt EU-krav medfører, at lastbiler hver 8. uge skal vende retur til det land, de er indregistreret i. Det er en sten i skoen på en lang række transportselskaber, som til MobilityWatch fortæller, at de bliver nødt til at køre med tomme lastbiler. Vognmandslobby mener, at selskaberne ”piver.”

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs