MobilityWatch

DFDS-konkurrent og partner kæmper for overlevelse

Rederiet P&O Ferries er under hårdt pres.

Foto: Sascha Steinach/AP/Ritzau Scanpix

Rederiet P&O Ferries, der for nyligt indgik et partnerskab med konkurrenten DFDS, kæmper for sin overlevelse.

Det skriver britiske The Times.

P&O Ferries indrømmer ifølge mediet, at der er væsentlig usikkerhed om den fortsatte drift, hvis ikke der hentes ny kapital fra den Dubai-baserede ejer, verdens største havneselskab DP World. Rederiet har desuden brug for nye aftaler med sine kreditorer.

Nedlukninger og restriktioner under coronakrisen betyder, at færgerederierne har oplevet et stort fald i antallet af passagerer. Det har skabt store udfordringer for P&O Ferries, der desuden har været ramt af mindre handel på tværs af kanalen i forbindelse med brexit. Sidste år måtte rederiet skille sig af med 1100 ansatte og selskabet er i løbende dialog med sine kreditorer, skriver The Times.

DFDS og P&O Ferries indgik for nyligt en samarbejdsaftale om fragter på Den Engelske Kanal. Det er en såkaldt space-charter aftale, der gør det muligt for de to rederiers fragtkunder at køre ombord på den næste tilgængelige afgang mellem Dover og Calais, uanset hvilket af de to selskaber, de driver overfarten på den vigtige rute.

Aftalen skal startes op over sommeren, og ventes at kunne forkorte en færgeoverfart med op til 30 minutter, samtidig med at den skal reducere kødannelse på begge sider.

P&O råder over fem færger mellem Dover og Calais, mens DFDS driver tre kombinerede fragt- og passagerfærger på ruten.

DFDS indgår aftale med konkurrent på Den Engelske Kanal 

Mere fra MobilityWatch

Regeringen vil stramme regler for vanvidsbilisme

Om få dage vil regeringen komme med et forslag til strammere vilkår for vanvidsbilisme. Det fortalte transportminister Trine Bramsen torsdag til medlemmer af Autobranchen, hvilket førte til heftig debat.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs