Smedegaard står til farvelbonus i Norwegian

Niels Smedegaard siger snart farvel til formandsposten i det norske flyselskab Norwegian. Redningen af selskabet har kostet kræfter, og derfor er der lagt op til, at han og resten af bestyrelsen skal have en særlig bonus for det seneste års slid.
Niels Smedegaard | Foto: Stine Bidstrup/ERH
Niels Smedegaard | Foto: Stine Bidstrup/ERH

Niels Smedegaard var klar i mælet, da han for nylig kommenterede på sin exit fra formandsposten i det norske flyselskab Norwegian, som han via en rekonstruktion har spillet en vigtig rolle i redningen af.

"Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg har brugt ufattelig meget tid med ledelsen på det her," sagde han og kaldte samtidig sine to år som formand for "udfordrende og berigende."

Niels Smedegaard er formand frem til på fredag, hvor han på generalforsamlingen i flyselskabet efter planen erstattes af den tidligere islandske centralbankchef Svein Harald Øygard.

I den forbindelse har selskabets nomineringskomité samtidig foreslået, at der skal udbetales en særlig bonus til Smedegaard og resten af bestyrelsen for det hårde arbejde siden generalforsamlingen i 2020, fremgår det af en meddelelse fra selskabet.

Komitéen har således foreslået, at Niels Smedegaard får en bonus på en halv mio. norske kr., svarende til 367.000 danske kr., som står til udbetaling efter generalforsamlingen. Men faktisk fremgår det af en meddelelse, at en større aktionær ønsker, at beløbet skal øges til 1 mio. norske kr.

Øvrige medlemmer af bestyrelsen står til en bonus på 100.000 norske kr.

Da Niels Smedegaard overtog tøjlerne i Norwegian i 2019, fik han iøvrigt en startbonus på 1,5 mio. norske kr. Det var foruden det almindelige formandshonorar på 1 mio. norske kr., som dengang var en fordobling af, hvad den tidligere formand modtog.

Siden blev beløbet for 2020 hævet til 1,1 mio. kr., hvilket vil være samme honorar, som Svein Harald Øygard står til at få, hvis han bliver valgt.

Smedegaard ser sin mission som fuldendt: "Det har været en ekstrem periode" 

Afgående formand ser Danmark spille nøglerolle for det nye Norwegian 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også