Luftfartsorganisation forventer at være tilbage til normalen i 2023

Prognosen indeholder også en forventning om, at den samlede flytrafik næsten vil være fordoblet fra 2019-niveauet, når vi når 2039.
Foto: Mads Claus Rasmussen//
Foto: Mads Claus Rasmussen//

Luftfartsindustrien skal vente et par år endnu, før antallet af passagerer vil være på niveau med 2019-niveauet.

Sådan lyder en prognose fra den internationale luftfartsorganisation IATA, der forventer, at verden flytrafik vil være tilbage til 2019-niveaeuet i 2023. Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Samtidig forventer IATA, at antallet af flypassagerer næsten vil være fordoblet fra de 4,5 mia. rejsende, der var i 2019, til 8,5 mia. i 2039. Det er 1 mia. lavere end den prognose, der blev lavet inden coronakrisen ifølge AFP.

I indeværende år synes flytrafikken fortsat være langt fra niveauet inden coronapandemien. Hos Københavns Lufthavn udtalte kommerciel direktør, Peder Krogsgaard, i forbindelse med udgivelsen af lufthavnens seneste trafiktal den 10. juni følgende:

"Hvis den gode udvikling fortsætter og stadigt flere områder i Europa går i gult og orange i rejsevejledningerne, ser vi ind i en sommer, hvor der endelig bliver pustet lidt liv i rejsebranchen. Som det ser ud lige nu, kan vi her til sommer måske nå 20-40 procenttrafikken fra før pandemien."

Københavns Lufthavn forventer en lidt mere normal sommer

Norwegian på vej til at ansætte 200 medarbejdere i Danmark

Dansk flyselskab er glad for ny hjælpepakke – men sætter også flere spørgsmålstegn 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også