EU og USA klar til at løse Airbus-Boeing-konflikt

En 17 år gammel handelsstrid kan måske snart være fortid mellem flyproducenterne Airbus og Boeing.
Foto: Benoit Tessier/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Benoit Tessier/Reuters/Ritzau Scanpix
AF RITZAU FINANS

EU og USA er indstillet på at løse handelsstridighederne omkring flyproducenterne Airbus og Boeing. En eventuel aftale vil fjerne truslen om straftold for milliarder og styrke forholdet mellem parterne.

Det skriver Financial Times.

EU og Biden-administrationen er efter to dage med intense forhandlinger meget tæt på at gennemføre en aftale, der vil ende en 17 år gammel handelsstrid mellem de to unioner, oplyser repræsentanter og diplomater mandag aften.

Gennembruddet ventes fuldendt tirsdag, når USA's præsident, Joe Biden, deltager i sit første møde mellem EU og USA i Bruxelles.

Kilder med kendskab til forhandlingerne oplyser til Financial Times, at regeringerne i Airbus' hjemlande, Tyskland, Frankrig og Spanien, er blevet konsulteret om en aftale, der kan bekræftes tirsdag morgen, hvis der ikke opstår benspænd.

Der ventes at være tale om en flerårig aftale, hvor muligheden for statsstøtte begrænses, oplyser kilderne.

Et gennembrud i forhandlingerne vil gøre op med usikkerheden, der har svævet over luftfartssektoren. Samtidig nedbringes truslen om nye straftolde mellem EU og USA.

Den 17-årige handelsstrid med Airbus og Boeing i centrum er en af de længste af sin slags i Verdenshandelsorganisationens historie.

En løsning på stridighederne vil lindre handelsforholdene mellem unionerne, men uenigheder om skat på digitale goder tynger fortsat parternes forhold.

Flyselskaber skærer ned på prissikring af brændstof 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også