MobilityWatch

Lufthansa vil spare sig til større overskud – aktien falder

Det tyske luftfartsselskab Lufthansa har sat gang i en ambitiøs plan, der skal sikre et højere overskud efter coronakrisen ved at skære i omkostningerne.

Foto: Kai Pfaffenbach/Reuters/Ritzau Scanpix

Europas største flyselskab, Lufthansa, sigter mod at skære de årlige udgifter med 3,5 mia. euro for at få en justeret indtjening før renter og skat svarende til mindst 8 pct. af salget inden 2024.

Det fortalte Lufthansa mandag aften, skriver Bloomberg News.

Målet er kun nået en gang på fem år forud for pandemien.

Mere end halvdelen af besparelserne skal komme fra reduktioner i personalet, der tidligere er blevet meldt ud. De er endnu ikke effektueret, men der skal være 10.000 færre ansatte i Tyskland alene.

Luftfartsselskabet har også til hensigt at minimere antallet af kontorplads med op til 30 pct., leverandørkontrakter skal genforhandles, og der skal skæres i udgifterne til ekstern rådgivning samt marketing.

Planen skal tages med "et gran af forsigtighed, da den i høj grad afhænger af reduktion af arbejdsomkostningerne," siger Daniel Roeska, analytiker hos Bernstein, og peger på udfordringen til at fra få fagforeningerne til at acceptere nedskæringer.

Han påpeger overfor Bloomberg, at der først kommer klarhed over besparelserne næste år efter forhandlingerne med fagforeningerne.

Lufthansa falder 0,9 pct. tirsdag formiddag på børsen i Frankfurt.

Lufthansa regner med, at der så småt kommer gang i rejseaktiviteterne hen over sommeren. Luftfartsselskabet venter, at flyene i juni vil være fyldt med 30 pct. af de passagerer, der fløj før coronakrisen. Det tal vil stige til 45 pct. i juli og 55 pct. i august. Samlet venter det tyske selskab, at man vil komme op på 40 pct. af passagererne i år i forhold til før pandemien.

"I takt med vaccineudrulningerne og rejserestriktionerne mindskes globalt, er bookingerne steget markant," oplyser Lufthansa.

SAS åbner to nye ruter og genåbner flere frem mod sommer 

Flyselskaber skærer ned på prissikring af brændstof 

Mere fra MobilityWatch

Debat: Ro om afgifterne er afgørende for grøn omstilling

Den grønne omstilling af transportsektoren går nu hurtigere, end de fleste havde forestillet sig. Politikernes opgave i den kommende valgperiode er derfor at sikre fortsat ro om afgifterne, skriver direktør i Autobranchen Danmark i MobilityWatchs debatserie op til valget.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs