Flere unge erkender at have kørt bil i beruset tilstand

En ny undersøgelse fra Rådet for Sikker Trafik viser, at langt flere unge mellem danskere end tidligere har kørt spritkørsel.
Foto: Jens Dige/Ritzau Scanpix
Foto: Jens Dige/Ritzau Scanpix

Flere unge end tidligere har kørt spirituskørsel. Det fremgår af en ny undersøgelse fra Rådet for Sikker Trafik.

Her har man undersøgt de 17-24-åriges alkohol- og trafikvaner, og resultaterne viser, at hvor 8 pct. i 2019 svarede, at de havde kørt bil med for meget alkohol i blodet, er tallet steget til 15 pct. i 2020.

"Unge bilister er i ekstra stor risiko for at ende i en ulykke, når de blander alkohol og trafik, fordi de samtidigt mangler rutine. Så det er nogle tal, som vi ser på med stor bekymring," udtaler Michelle Laviolette, seniorprojektleder i Rådet for Sikker Trafik, i en pressemeddelelse.

Her fremgår det desuden, at der i 2020 var betydeligt flere dræbte og alvorligt tilskadekomne i trafikulykker med en spirituspåvirket ung bilist end tidligere år.

Rådet for Sikker Trafik skriver, at "der kan være tale om et tilfældigt udsving i ulykkestallene", men niveauet var sidste år er væsentligt højere end gennemsnittet for perioden 2015-2019.

"De unge har altid været overrepræsenteret i trafikulykker, men de nye tal går i den helt forkerte retning. Det er derfor vigtigt, at vi bliver ved med at have fokus på, hvordan de unge kommer sikkert ud og hjem. Mange ulykker ville kunne undgås, hvis der var flere unge, som turde sige fra. Er du forælder til en ung, så husk at få talt med ham eller hende om, hvordan de kommer hjem, før de tager til fest," udtaler Michelle Laviolette.

Trods nedgang i trafikulykker på landsplan: København oplevede flere tilskadekomne i trafikken i 2020 

Trods strafskærpelser fortsætter folk med vanvidskørsel: "Jeg troede måske bare i min naivitet, at det var gået en smule hurtigere" 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også