MobilityWatch

Global mangel på computerchips kan løses tidligere end ventet

Flere bilproducenter har gjort så mange bildele klar som muligt, så de er klar, når de modtager de eftertragtede chips. Topchef advarer dog producenter mod forhastiget at øge produktionskapaciteten.

Foto: Matthias Rietschel/Reuters/Ritzau Scanpix

Den globale mangel på computerchips er måske ikke så kritisk, som det hidtil har været ventet.

Det skriver nyhedsmediet Bloomberg News.

Philadelphia Semiconductor Index er torsdag steget med 1,66 til 3250,931. Det er det højeste niveau siden 17. juni.

Tidligere har mediet Digitimes ifølge Bloomberg News berettet om, at udbuddet af computerchips til biler ville stige i årets andet halvår, hvilket har fået flere bilproducenter til at øge produktionen.

Opret et gratis prøveabonnement på MobilityWatch her

En analytiker i Morgan Stanley bemærker, at flere bilproducenter samtidig har gjort så mange bildele som muligt klar, til når de eftertragtede computerchips modtages.

En stigende produktion af computerchips vil være gode nyheder for flere sektorer. Dog advarer Canon Huang, der er topchef i taiwanesiske Chang Wah, producenter mod forhastet at udvide produktionskapaciteten, da det ifølge topchefen er uundgåeligt, at udbuddet indhenter efterspørgslen.

Alle taler om elbiler, men der kører kun få af dem på vejene

Chipmangel i bilindustrien var med til at tage toppen af NTG's vækst på vejtransporten

Mere fra MobilityWatch

Chef i DSB Ejendomsudvikling stopper pludseligt i sit "drømmejob"

Et pludseligt brud med DSB Ejendomsudvikling betyder, at Christian Melgaard må vinke farvel til sit "drømmejob." Trods ærgrelse over at skulle forlade det historiske udviklingsprojekt Jernbanebyen tager han situationen "ret afslappet" og afviser samtidig over for EjendomsWatch, at han skulle være vanskelig at arbejde sammen med.

Læs også

Relaterede