Southwest Air vil hæve mindstelønnen - 7000 ansatte skal have mere

Lønforhøjelse for de 7000 medarbejdere, fortrinsvist bagagefolk og fragtmedarbejderne, vil i snit svare til 1,3 dollar i timen.
Foto: Kamil Krzaczynski/AFP / AFP
Foto: Kamil Krzaczynski/AFP / AFP
af ritzau finans

USA's største lavprisselskab, Southwest Airlines, planlægger at løfte minimumslønnen i luftfartskoncernen til 15 dollar i timen. Dermed vil Southwest også hæve betalingerne til 7000 af dets medarbejdere.

Det skriver Bloomberg News.

Tiltaget er dog ikke ren altruisme. Luftfartskæmpen har nemlig "skumle bagtanker" med den højere løn, da håbet er, at det vil hjælpe selskabet med at fastholde sine medarbejdere og med lettere at kunne rekruttere nye kollegaer i fremtiden. Begge dele er nødvendige for at støtte den vækst, Southwest ser frem mod de kommende år.

Lønforhøjelse for de 7000 medarbejdere, fortrinsvist bagagefolk og fragtmedarbejderne, vil i snit svare til 1,3 dollar i timen, og de ansatte vil opleve en fremgang på 3 til 11 pct.

"Det er en forsigtig beslutning for at sikre, at vi ikke har arbejdskraftmangel om to eller tre år, når vi forsøger at gennemføre vores ekspansionsplan," udtaler Russell McGrady, direktør i Southwest med ansvar for ansættelsesforhold.

Southwest Airlines har siden pandemiens begyndelse annonceret åbningen af 18 nye ruter, og koncernen er også godt på vej til at genindsætte den kapacitet, som selskabet tog ud, da USA lukkede helt ned.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også