MobilityWatch

Southwest Air vil hæve mindstelønnen - 7000 ansatte skal have mere

Lønforhøjelse for de 7000 medarbejdere, fortrinsvist bagagefolk og fragtmedarbejderne, vil i snit svare til 1,3 dollar i timen.

Foto: Kamil Krzaczynski/AFP / AFP

USA's største lavprisselskab, Southwest Airlines, planlægger at løfte minimumslønnen i luftfartskoncernen til 15 dollar i timen. Dermed vil Southwest også hæve betalingerne til 7000 af dets medarbejdere.

Det skriver Bloomberg News.

Tiltaget er dog ikke ren altruisme. Luftfartskæmpen har nemlig "skumle bagtanker" med den højere løn, da håbet er, at det vil hjælpe selskabet med at fastholde sine medarbejdere og med lettere at kunne rekruttere nye kollegaer i fremtiden. Begge dele er nødvendige for at støtte den vækst, Southwest ser frem mod de kommende år.

Lønforhøjelse for de 7000 medarbejdere, fortrinsvist bagagefolk og fragtmedarbejderne, vil i snit svare til 1,3 dollar i timen, og de ansatte vil opleve en fremgang på 3 til 11 pct.

"Det er en forsigtig beslutning for at sikre, at vi ikke har arbejdskraftmangel om to eller tre år, når vi forsøger at gennemføre vores ekspansionsplan," udtaler Russell McGrady, direktør i Southwest med ansvar for ansættelsesforhold.

Southwest Airlines har siden pandemiens begyndelse annonceret åbningen af 18 nye ruter, og koncernen er også godt på vej til at genindsætte den kapacitet, som selskabet tog ud, da USA lukkede helt ned.

Mere fra MobilityWatch

DB Cargo lægger ny stor togordre

DB Cargo, der er ejet af Deutsche Bahn, har lagt en større ordre på ny tog som en del af sit langsigtede mål om at erstatte sine 900 dieseldrevne tog.

DFDS ramt af konflikt i Frankrig

En fagforeningskonflikt i Frankrig betyder, at DFDS ikke siden fredag den 14. januar har kunnet sejle såkaldt uledsaget fragt mellem Calais og Sheerness i Storbritannien. 

Læs også