MobilityWatch

Ny cykelbro kan være på vej til københavnere

Står det til Folketinget, skal København have en ny cykelbro, men det er ikke så smal en sag for Københavns Kommune, som er pålagt et loft for bygge- og renoveringsprojekter, hvilket kan spænde ben for planen. Borgmester ønsker undtagelse for byggeloft.

Cykelbroen "Lille Langebro" i København | Foto: Martin Lehmann/Politiken

Folketinget har med mandagens infrastrukturplan øremærket 150 mio. kr. af den pulje på 3 mia. kr., der er afsat til at forbedre cykelinfrastrukturen, til en ny cykelbro i København, men det kræver, at Københavns Kommune topper op med et tilsvarende beløb, og her opstår problemet, skriver Altinget.

Ifølge Københavns teknik- og miljøborgmester, Ninna Hedeager Olsen (EL), finder man gerne de 150 mio. kr. i kommunekassen, men det såkaldte anlægsmåltal, der begrænser, hvor meget der må bygges og renoveres for i kommunen, står i vejen, og derfor håber hun, at regeringen vil gøre en undtagelse, så projektet kan realiseres.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MobilityWatch

Debat: Ro om afgifterne er afgørende for grøn omstilling

Den grønne omstilling af transportsektoren går nu hurtigere, end de fleste havde forestillet sig. Politikernes opgave i den kommende valgperiode er derfor at sikre fortsat ro om afgifterne, skriver direktør i Autobranchen Danmark i MobilityWatchs debatserie op til valget.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs