United Airlines bestiller rekordmange fly

Den samlede værdi af ordren fra United Airlines er på 15 mia. dollar, skriver Bloomberg News.
Foto: POOL/AFP / GETTY IMAGES NORTH AMERICA
Foto: POOL/AFP / GETTY IMAGES NORTH AMERICA
af ritzau finans

United Airlines øjner en genkomst af rejselysten efter pandemiens nedlukninger, og nu gør det store amerikanske luftfartsselskab klar til at forny sin flyflåde, så koncernen er klar til nye tider.

Det gør United Airlines med selskabets største flyordre nogensinde. På i alt 270 nye fly.

United har således bestilt 200 styk 737-MAX-fly hos amerikanske Boeing, mens franske Airbus har modtaget en ordre på 70 styk A321neo. Den samlede værdi af ordren er på 15 mia. dollar, skriver Bloomberg News.

De nye fly vil sammen med eksisterende, der skal ombygges, alle have skærme til hver passager, ligesom de vil have mere plads til håndbagage. Med det vil United Airlines i højere grad konkurrere med de to andre luftfartskæmper i USA, Delta Air Lines og American Airlines, om premiumkunderne.

United vil med bestillingen samtidig også reducere sin brug af mindre fly, da koncernen regner med, at erhvervsrejserne også vil vende tilbage fra de fortsat lave niveauer, der stadig er på omkring det halve af erhvervsrejseaktiviteten før pandemien.

"Vi er dødseriøse omkring at få folk til at flyve United. Det sats, vi tager i dag, handler ikke om, at erhvervsrejsende vender tilbage. De erhvervsrejsende vender tilbage. Satsningen, vi gør, er på, at kunderne går op i produktet," sagde Scott Kirby, topchef i United Airlines, i forbindelse med en webkonference, ifølge Bloomberg News.

Aktien i United sætter sig tirsdag med 0,1 pct. og er på vej mod den sjette dag med minus. Boeings aktie falder også 0,4 pct.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også