Flyselskaber trodser anbefalinger og dropper krav om mundbind under flyvning

Du må tage mundbindet af, når du sætter dig ned hos to danske flyselskaber, som har valgt at følge retningslinjerne for kollektiv trafik fremfor anbefalingerne fra EU og Dansk Luftfart.
Foto: Great Dane Airlines, PR
Foto: Great Dane Airlines, PR
AF SIGRID FRIIS NEERGAARD

Flyver man med de danske flyselskaber Great Dane Airlines og Alsie Express, behøver man ikke længere bære mundbind, når man har taget plads i flysædet, selvom det stikker imod anbefalingerne fra EU’s agentur for luftfartsikkerhed, EASA, og brancheorganisationen Dansk Luftfart. Det skriver Check-in.

Fra den 14. juni blev kravene til mundbind på kollektiv transport lempet til, at man må tage det af, så længe man sidder ned, og det er altså den regel, selskaberne har valgt at følge.

”Vi vil ikke have flere restriktioner end dem, vi skal have. Og jeg kan love dig for, at vores gæster er glade for det,” siger Karina Suhr Holm, salgs- og marketingdirektør i Great Dane Airlines, til Check-in og understreger, at man stadig skal dække munden, ved på- og afstigning, samt hvis man vil på toilettet under turen.

I Dansk Luftfart peger direktør Michael Svane på spredningen af den nye Deltavariant i Europa og Danmark som en god begrundelse for at bære mundbind, når man kommer op i de højere himmelstrøg, og anbefalingen herfra lyder fortsat, at passagerer skal bære mundbind.

Uanset hvad flyselskaberne måtte lave af regler på deres egne fly, skal man stadig bære mundbind i lufthavnen.

Afslappet forhold til mundbind gør buschauffører utrygge

Nu kan togpassagerer droppe mundbind når de sidder 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også