MobilityWatch

Transportarbejdere raser over millionbonus til Wizz Air-topchef

József Váradi står til at modtage en bonus på 100 mio. pund svarende til 869 mio. danske kr.

Foto: Bernadett Szabo/Reuters/Ritzau Scanpix

Det europæiske transportarbejderforbund fordømmer, at koncernchefen i det ungarske lavprisflyselskab Wizz Air vil modtage en bonus på over 800 mio. kr. som følge af flyselskabets hurtige vækst.

Det skriver branchesitet Check-In.

Det ungarske lavprisflyselskab har besluttet at belønne topchefen med intet mindre end 100 mio. pund, eller hvad der svarer til 869 mio. kr. En bonus, der gives for den hurtige og markante vækst af flyselskabet.

Beslutningen har bragt sindene i kog i det europæiske transportarbejderforbund, European Transport Workers’ Federation (ETF). Forbundet fordømmer den gigantiske bonus til koncernchefen.

- ETF mener, at Wizz Air har tjent penge på bekostning af transportarbejdere i lang tid. Det er upassende og uacceptabelt, at József Váradi modtager denne bonus for at drive flyselskabet på denne måde, mener transportarbejderne.

Forbundet fremhæver desuden, at det sker midt under en pandemi, hvor mange luftfartsansatte har en uvis jobfremtid og samtidig er udsat for hårdt pres og stress, skriver Check-In.

Air France-KLM øjner flyordrer på op mod 160 fly fra Airbus og Boeing

Nyt EU-udspil kan give konkurrenceforvridning i luftfarten 

Mere fra MobilityWatch

Regeringen vil stramme regler for vanvidsbilisme

Om få dage vil regeringen komme med et forslag til strammere vilkår for vanvidsbilisme. Det fortalte transportminister Trine Bramsen torsdag til medlemmer af Autobranchen, hvilket førte til heftig debat.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs