Biludlejer vil undgå vanvidsbilisme med tro og love-erklæring

Biludlejere og bilforhandler forsøger nu med forskellige initiativer at undgå de økonomiske konsekvenser, hvis en af deres biler bliver konfiskeret som følge af vanvidsbilisme.
Foto: Helle Arensbak/Jyllands-Posten/Ritzau Scanpix
Foto: Helle Arensbak/Jyllands-Posten/Ritzau Scanpix

Det kan være svært helt at undgå vanvidsbilister som biludlejer eller bilforhandler, og derfor forsøger de at indføre initiativer, som kan beskytte dem mod de økonomiske konsekvenser, hvis en af deres biler bliver konfiskeret.

Det skriver Politiken.

Der kan f.eks. være tale om en særlig forsikring mod vanvidsbilisme eller en tro og love-erklæring, som køreren skal skrive under på, som gør, at kunden hæfter i tilfælde af konfiskering af bilen som følge af vanvidsbilisme.

"Vi kan ikke garantere, at det er godt nok. Derfor har vi bedt ministeren komme på banen. Vi kunne godt tænke os at få at vide, hvad der er godt nok. Vi savner at få juridisk klarhed over det. Lige nu er vi ikke i stand til at give den klarhed til vore medlemmer. Vi kan ikke garantere, at tro og love-erklæringen er tilstrækkelig, men den er det bedste, vi kan tilbyde lige nu," siger Gitte Seeberg, som er direktør for Autobranchen Danmark, til Politiken.

Virksomheder kæmper for at undgå at komme i klemme i ny lov mod vanvidskørsel 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også