MobilityWatch

Flyforbund kritisk overfor afgift på flybrændstof: Forsinker den grønne omstilling

Ifølge flyselskabernes internationale sammenslutning vil en beskatning på flybrændstof fjerne penge fra sektoren, der skulle være gået til grøn omstilling.

Foto: Denis Balibouse/Reuters/Ritzau Scanpix

Onsdag fremlagde EU-kommissionen den helt store klimapakke "fit for 55", som skal sikre, at EU kan indfri sit mål om en klimareduktion på minimum 55 pct. i 2030 sammenholdt med 1990.

Men ifølge Check-in er det, at en del af pakken indeholder beskatning på flybrændstof, ikke noget, der falder i god jord hos flyselskabernes internationale sammenslutning, IATA.

"Luftfarten er forpligtet til dekarbonisering som en global industri. Vi har ikke brug for overtale eller strafforanstaltninger som skatter for at motivere ændringer. Faktisk fjerner skatter penge fra branchen, som kan understøtte investeringer i flådefornyelse og rene teknologier for at reducere emissionerne," siger Willie Walsh, som er generaldirektør i IATA, til Check-in.

Generaldirektøren så hellere, at EU fremmede brugen af bæredygtigt brændstof til fly.

Dansk flyselskab om udsigt til afgifter på flybrændstof: Uden alternativer giver det ingen mening 

Mere fra MobilityWatch

Yngre piloter går nu i åben krig med SAS-piloterne og Dansk Metal

Flyvebranchens Personaleunion, FPU, der især organiserer de yngre piloter, går midt i SAS-konflikten og pilotstrejken i struben på deres egne pilotkolleger og Dansk Metal. Dansk Metal kannibaliserer og ønsker blot de yngre piloters arbejdspladser lukket, siger FPU-formanden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs