Brandramt bus- og letbaneoperatør mærkede ikke til corona i 2020

Danmarks næststørste busoperatør gik lidt tilbage på toppen og omvendt på bunden i 2020. I april måtte selskabet se en del af hovedkvarteret i Glostrup brænde ned.
Foto: Keolis / PR
Foto: Keolis / PR

Selvom der har været færre mennesker i den kollektive trafik i løbet af coronakrisen, så har det ikke for alvor kunnet mærkes for landets næststørste busoperatør Keolis, der driver bybusser i København, Aalborg og Odense samt en række lokal- og regionalbusser på Sjælland og i Jylland.

"Økonomisk er vi ikke blevet påvirket negativt af sundhedskrisen. Vi kører i henhold til faste kontrakter og er kun i et begrænset omfang afhængige af passagertal," skriver selskabet i regnskabet for 2020.

Den danske omsætning hos Keolis, der også driver letbanen i Aarhus og er ejet af det franske statsejede jernbaneselskab SNCF, landede i 2020 på 900 mio. kr., en spids lavere end året før. Bruttofortjenesten steg dog til 140 mio. kr. fra 122 mio. kr. i 2019.

Driftsresultatet steg samtidig til 25 mio. kr. fra 8 mio. kr. året inden, mens resultatet efter skat landede på 19 mio. kr., hvilket er 2 mio. kr. højere end året før.

"Der har været stor udbudsaktivitet igennem året med nogle væsentlige sejre og nogle tab," skriver Keolis, der samlet set er tilfredse med resultatet, i ledelsesberetningen.

Blandt andet har Keolis vundet et udbud om at drive 65 nye busser i Nordjylland, som skal køre på miljøvenlige brændstoffer. Selskabet nævner dog også, at der er tabt udbud, blandt andet i København.

Fire busser gik op i røg

Den 1. april 2021, altså efter regnskabets afslutning, udbrød der en brand i Keolis' danske hovedkvarter i Glostrup, hvilket selskabet også finder plads til at påpege i regnskabet.

Kun et meget begrænset antal aktiver blev reddet fra den nedbrændte bygning, og blandt andet gik det ud over fire busser. Alle øvrige busser på lokationen såvel som en nyetableret ladestation blev ikke ramt af branden, oplyser Keolis.

Tidligere har Keolis' kommunikationschef Kasper V. K. Carstensen oplyst til kollektivtrafik.dk, at hovedkontoret midlertidigt bliver placeret i lejede kontorlokaler, indtil der kan opføres en ny bygning på adressen i Glostrup.

Busoperatør forventer en fordobling af omsætningen over de næste fem år 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også