Finnair blandt de bedste i verden - SAS ikke i top 20

Det er Airlineratings.com, der har Finnair blandt de 20 bedste flyselskaber i verden.
Foto: Phil Noble/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Phil Noble/Reuters/Ritzau Scanpix
AF RITZAU FINANS

Der blev ikke plads til andre nordiske flyselskaber end Finnair på listen over verdens 20 bedste flyselskaber. Qatar Airways topper listen, mens Finnair er nummer 13, uændret fra sidste år.

Det skriver branchesitet Check-In.

Der er fem europæiske flyselskaber blandt de 20 bedste på Airlineratings.coms rangliste. Udover Finnair er det Virgin Atlantic (7), British Airways (10), Lufthansa (11) og KLM (15), oplyser Check-In.

Der er derimod sket en udskiftning helt i toppen.

Qatar Airways har taget førstepladsen fra Air New Zealand, der var nummer ét i fjor. Nummer tre på listen er Singapore Airlines, der sad på førstepladsen i 2019.

Airlineratings.com baserer sine lister på kriterier som flådealder, sikkerhed, passageranmeldelser og servicetilbud over for passagererne.

I år vurderede virksomheden også flyselskabernes håndtering af COVID-19.

Coronahåndtering sikrede førsteplads

Geoffrey Thomas, chefredaktør for Airlineratings.com, siger til CNN ifølge Check-In, at det var Qatar Airways' svar på pandemien, der afgjorde sagen.

"Qatar Airways har altid været højt placeret på vores ranglister og har vundet forskellige priser såsom Best Business Class, men det var flyselskabets beslutning om at holde sit rutenetværk stort set åbent, der tiltrak dommernes ros og stemmer," siger Geoffrey Thomas.

Han peger også på flyselskabets hjemflyvninger i begyndelsen af pandemien og arbejdet med at gøre flyveoplevelsen under pandemien så sikker som muligt.

SAS-milliardkredit fra Danmark og Sverige på plads 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også