MobilityWatch

Ford opjusterer efter stærkt andet kvartal

Den amerikanske bilproducent opjusterer forventningerne til hele året.

Foto: Brendan Mcdermid/Reuters/Ritzau Scanpix

Den amerikanske bilproducent Ford er kommet bedre end ventet gennem andet kvartal og opjusterer nu forventningerne til hele året.

Det fremgår af onsdagens regnskab for andet kvartal.

Den justerede indtjening per aktie landede på 0,13 dollar, hvor der blandt analytikerne var ventet et underskud på 0,05 dollar per aktie.

Samtidig overraskede indtjeningen fra salget af biler også positivt, da det i andet kvartal endte på 24,1 mia. dollar mod ventet 22,97 mia. dollar.

Fords nye forventninger til regnskabsåret lyder nu på et justeret driftsresultat (EBIT) på 9-10 mia. dollar mod tidligere ventet 5,5-6,5 mia. dollar. Det er et stykke over de 8,52 mia. dollar, som analytikerne havde ventet.

Ford har - som resten af verdens bilproducenter - været mærket af manglen på microchips. Der er dog udsigt til, at situationen forbedres i andet halvår, lyder det fra bilkæmpen ifølge Bloomberg News.

Investorerne kvitterede for regnskabet ved at sende aktien op med 3,9 pct. i eftermarkedet.

Mere fra MobilityWatch

Yngre piloter går nu i åben krig med SAS-piloterne og Dansk Metal

Flyvebranchens Personaleunion, FPU, der især organiserer de yngre piloter, går midt i SAS-konflikten og pilotstrejken i struben på deres egne pilotkolleger og Dansk Metal. Dansk Metal kannibaliserer og ønsker blot de yngre piloters arbejdspladser lukket, siger FPU-formanden.

Læs også

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs