Evakueringsfly skulle retur til København grundet fodboldkamp

En kontrakt med fodboldklubben FC København betød, at evakueringsflyet fra DAT måtte flyve tilbage til Danmark med 15 passagerer ombord.
Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Mange har undret sig over, hvorfor evakueringsflyet fra DAT vendte hjem til Danmark onsdag morgen med blot 15 passagerer om bord, hvor af én havde dansk tilknytning.

Ifølge direktøren for DAT Jesper Rungholm, var grunden til, at det 111 personers fly landede i København med kun 15 passagerer ombord, at selskabet skulle overholde en anden kontrakt.

"De kunne ikke nå at få flere med ud (til flyet, red.), og vi kunne ikke vente længere, fordi vi har en ny flyvning med en anden kunde i dag – faktisk bare to timer efter, at vi landede," siger Jesper Rungholm til Ritzau.

Ifølge Check-in var der tale om en kontrakt med fodboldklubben FC København, som gjorde at det danske flyselskab måtte vende tilbage fra Islamabad med et næsten tomt fly.

DAT var nemlig kontraktligt forpligtet til at flyve FC København til Sivas i det centrale Tyrkiet, hvor den danske superligaklub torsdag aften skal spille mod Sivasspor i det første af to opgør i UEFA Europe Conference League.

Ifølge Jesper Rungholm, som selv sad i cockpittet på turen til Islamabad, var det hele tiden meningen, at flyet skulle flyve hjem tirsdag aften, og selskabet trak derfor beslutningen til sidste øjeblik.

"Vi kunne ikke stå open-ended i Islamabad med en hel besætning. Det var den helt rigtige løsning for os at flyve hjem," forklarer Jesper Rungholm til Check-in.

DAT-chef om evakuering fra Kabul: Har været en kamp at komme i luften 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også